Thursday, March 28, 2024

Intel a prezentat WiMax în România

Must Read

Intel, împreună cu producătorul de cipuri Alvarion şi oficialii MCTI au prezentat ieri noua soluţie de acces la Internet wireless, WiMAX, o premieră în România. O maşină dotată cu tehnologie WiMAX a străbătut străzile Bucureştiului şi a transmis imagini în direct unei săli de conferinţe din centrul oraşului, dovedind astfel că accesul la Internet broadband la preţuri accesibile constituie o realitate.
WiMAX este tehnologia wireless a viitorului pentru că furnizează conexiuni de mare viteză la Internet pe distanţe mari. Tehnologia poate avea un număr mare de întrebuinţări, de la furnizarea de Internet în zone greu accesibile din punct de vedere geografic până la hotspot-uri, transport de tip backhaul pentru comunicaţiile de tip celular şi Internet de mare viteză pentru companii.
WiMax este spaima colosilor cu picioare de lut: telefonia VoIP mobila va afecta operatorii mobili, iar aplicatiile de tip IPTV vor lovi gigantii cablului.

- Advertisement -


Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x