Friday, March 29, 2024

Logan break, urit, dar irezistibil

Must Read

Parerile expertilor auto romani sint unanime in privinta Loganului break: nu e frumoasa, dar e functionala si va avea succes, scrie Cotidianul.

Masina va fi lansata abia in toamna si va costa, din primele informatii, minimum 6.850 de euro, anunta Libertatea. Cehii de la “Auto Revue” au surprins in teste noul model Dacia Logan in varianta break. Parerile expertilor auto romani sint unanime in privinta ei: nu e frumoasa, dar e functionala si va avea succes.

Deocamdata, tot ce se stie oficial despre versiunea break este ca autoturismul urmeaza sa fie prezentat publicului pentru prima data la Salonul Auto de la Geneva. Lansarea oficiala va avea, insa, loc in septembrie anul acesta, in cadrul Salonului Auto de la Paris .

Comercializarea Loganului break va incepe pe piata din Romania in octombrie 2006, iar in celelalte tari, din prima parte a anului viitor.

- Advertisement -

Motoarele oferite vor fi cele de pe berlina. Vor fi trei motorizari pe benzina, una de 1,4 litri si 75 de cai-putere si doua de 1,6 litri.

La acestea se vor adauga doua dieseluri de 1,5 litri, ce vor furniza 65, respectiv 85 de cai-putere. Motorul mai puternic pe motorina ar putea fi introdus incepind cu anul viitor.

Logan break va fi echipat standard cu 5 locuri, la care se pot adauga alte doua locuri ca dotare optionala. In Romania, pretul de pornire pentru achizitionarea unei versiuni Logan break ar putea incepe de la 6.850 de euro.

Cristian Iovitu, redactor-sef al revistei “Top Gear”, spune ca pot interveni multe pina la aspectul final al masinii, pentru ca deocamdata este vorba doar de fotografii-spion.

Design controversat

Dupa primele impresii insa, designul lasa de dorit. “Logan nu a fost niciodata o masina frumoasa. De fapt, nici nu a fost construita pentru asta si deci nu are cum sa fie o revolutie in materie de design”, a declarat Iovitu.

Alexandru Sincan, redactor-sef adjunct la “Auto Motor si Sport”, crede despre Logan break ca “nu se poate spune ca au studiat esteticul in mod special”. Stopurile au cu totul alta forma decit la berlina: sint destul de inguste si sint plasate pe montantii laterali, a spus Sincan.

“Dupa cum se observa, luneta nu este foarte inclinata, ceea ce duce la o forma angulara a partii posterioare”, a spus Teodor Stefan, redactor-sef la “AutoShow”.
Articol integral in Cotidianul.

Francezii au inceput testele la Logan Break
preluare Libertatea

Masina va fi lansata abia in toamna si va costa, din primele informatii, minimum 6.850 de euro.

Primele informatii arata ca Loganul Break este pregatit pentru a intra si “a se lupta” cu granzii de pe segmentul masinilor de familie. Masina va avea cinci usi si cinci scaune, cu posibilitatea montarii a inca doua scaune suplimentare, ideal pentru un grup mai mare de persoane.

Caroseria pare aproape neschimbata, cu exceptia spatelui specific “kombi”, unde stopurile au fost inaltate si un pic alungite.

Modelul va fi echipat cu aceleasi motorizari de pe berlina, cu diferenta ca dieselul va avea si o versiune de 85 de cai-putere.

Versiunea de baza va costa, in Franta, 8.250 euro si va avea in dotare doua airbaguri si ABS, dotari obligatorii in Hexagon. In Romania, unde nu exista asemenea obligatii, pretul minim va fi de 6.850 de euro.

HotNews.ro, Ionut Baias, 31 ian 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x