Friday, March 29, 2024

Vanzarile de cosmetice frantuzesti au stabilit noi recorduri in 2005

Must Read

cosmeticsVânzările de cosmetice şi parfumuri franţuzeşti au atins în 2005 un nou record absolut, după 39 de ani consecutivi de creştere, potrivit datelor federaţiei din industria de profil, Fipar.

Cifra de afaceri calculată pentru preţurile en-gros şi fără a include taxele a crescut cu 2,5%, la 14,5 miliarde de euro. În totalul vânzărilor, exporturile au avut o pondere de 55%, restul produselor fiind vândute pe plan naţional.

Datele includ rezultatelor mai multor companii de mici dimensiuni, care produc săpunuri, creme, farduri, dar şi pe cele ale marilor jucători de pe piaţa de profil, precum l’Oreal, Clarins, Hermes, LVMH sau Dior.

Potrivit Fipar, exporturile de cosmetice franţuzeşti au avansat cu 4,9%, la 8,06 miliarde de euro. Dintre acestea, 57% au fost destinate Uniunii Europene, în timp ce ponderea vânzărilor către întreaga Europă s-a plasat la 66,8% din total.

- Advertisement -

“Surplusul comercial a consemnat un nou record, de 6,47 miliarde de euro, industria de profil rămânând cel de-al patrulea mare sector de exporturi din economia franceză”, a informat Fipar. Datele oficiale indică industria spaţială, cea a apărării, auto, cea alimentară şi a vinurilor ca principalele domenii de export ale Franţei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x