Thursday, March 28, 2024

Cinci case de avocatura vor sa acorde consultanta juridica Fondului Proprietatea

Must Read

Reprezentantii Fondului Proprietatea au deschis joi ofertele tehnice si financiare primite de la cinci case de avocatura, interesate sa participe la licitatea pentru selectarea unui consultant juridic international. Cistigatorul urmeaza sa fie anuntat pe data de 22 martie.

Cele cinci case de avocatura care au depus oferte sunt Allen & Overy, Latern Corporation Limited, Salans, Shearman & Sterling LLP si Freshfields Bruckhaus Deringer.

Potrivit presedintelui Comisiei de Supraveghere a Fondului, Nicolae Ivan, oferta tehnica va avea circa 40 puncte, iar cea financiara 60 puncte.

“Oferta financiara va depinde de pretul cel mai mic, iar castigatorul va trebui sa aiba experienta pe piata de capital si sa mai fi activat pentru fonduri asemanatoare”, a aratat Nicolae Ivan.
Acesta a explicat ca obiectivul principal care se va avea in vedere pentru succesul fondului va fi atragerea unui numar cat mai mare de investitori.

- Advertisement -

Consultantul juridic international va redacta caietului de sarcini pentru managerul de fond (societatea de administrare – n.r.) si va organiza licitatia pentru selectia acestuia.

De asemenea, consultantul juridic va organiza o serie de conferinte pentru a anunta lansarea Fondului pe piata si va oferi consultanta pentru toate negocierile in care Fondul va fi implicat.

Criteriile cerute au avut in vedere ca societatea sa fie de renume international, sa aiba experienta pe piata de capital si la constituirea unui fond de cateva sute de milioane de euro.

Ivan estimeaza ca, pana la mijlocul lunii aprilie, va fi prezentata Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) propunerea de listare a Fondului la Bursa de Valori Bucuresti.

Scrisorile de interes au fost depuse de 12 case de avocatura: Berwin Leighton Paisner LLP, Crowell Moring, Norton Rose, Clifford Chance, Eversheads LLP, Linklaters, Latern Corporation Limited, Shearman & Sterling LLP, Law Office of Joan Leopold, Freshfields Bruckhaus Deringer, Allen & Overy si Salans.

Fondul Proprietatea (FP) a fost constituit pentru despagubirea proprietarilor deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restutui in natura averile confiscate.

FP functioneaza ca persoana juridica de la sfarsitul anului 2005, detinand in portofoliul sau actiuni a 114 companii de stat, capitalul social ridicandu-se la 3,9 miliarde euro.

HotNews.ro, 17 mar 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x