Thursday, March 28, 2024

Cum poti sa cistigi bani din fotoliu

Must Read

Visul oricarui om este sa cistige bani stind acasa in fotoliu, in fata calculatorului. Desi multora asa ceva li se pare ireal, in prezent citeva mii de romani fac bani din tranzactii on-line la bursa, din fata calculatorului de acasa sau de la serviciu. Aproape un sfert din investitorii de pe bursa romaneasca utilizeaza internetul pentru a da ordine de vinzare/cumparare de actiuni.

Sint oameni concentrati asupra ecranului, care au televizorul setat pe o televiziune de stiri, controleaza tot timpul cotatiile la bursa si iau decizii in fractiuni de secunda. Cind tranzact ionezi on-line ai senzatia ca totul depinde de tine si de iuteala cu care poti transmite tu ordinele de tranzactionare.

VANGUARD – primul in tranzactionarea online
Prima platforma de tranzactionare on-line a fost lansata, in 1999, de societatea de servicii de investitii financiare (SSIF) Vanguard. O lunga perioada de timp aceasta a fost singura oferta viabila de tranzactionare on-line la bursa din Romania.

Succesul de care s-a bucurat aceasta platforma a facut ca tot mai multe societati de brokeraj sa-si lanseze propriile platforme de tranzactionare on-line, prin care investitorii sa dea ordine brokerilor.

- Advertisement -

Site-ul de tranzactionare al SSIF Vanguard are cel mai mare numar de vizitatori unici pe luna – adica 72.360, fiind urmat de www.primet.ro (Prime Transaction) cu un trafic de 24.309 vizitatori unici pe luna.

Alte site-uri de tranzactionare mai cunoscute sunt Ieba Trust (18.153 vizitatori pe luna), ktrade.ro, apartinind societatii Intercapital (12.023 vizitatori pe luna) si SSIF Broker (17.619 vizitatori pe luna).

Exista un sistem de tranzactionare on-line?
Inca nu avem o tranzactionare on-line reala. |n prezent, un investitor poate transmite ordinele de tranzactionare prin Internet, acestea sint preluate de catre un broker, care le introduce in sistemul bursei. |n mod normal, tranzactionare on-line este doar in momentul in care investitorul introduce el insusi ordinele de tranzact ionare in sistemul Bursei de Valori Bucuresti.

Aceasta a anun- tat ca este pregatita sa lanseze tranzactionarea on-line. Pina atunci, unii jucatori s-au declarat nemultumiti de actualul sistem. |n zilele cu tranzactionari intense se intimpla uneori ca unele ordine lansate pe Internet sa intre in piata cu o intirziere de citeva minute, acest fapt ducind uneori la pierderea unor oportunitati.

Cum poti tranzactiona
Primul pas este inregistrarea la un SSIF cu platforma de tranzactionare on-line. |nregistrarea se poate face la sediul societatii sau prin intermediul site-ului. Daca inregistrarea se face on-line, in termen de o saptamina trebuie contactata societatea de brokeraj. Datele transmise trebuie verificate si clientul trebuie sa aduca personal sau sa trimita prin posta copii ale actelor de identitate.

Dupa ce toate aceste etape au fost traversate, investitorul va primi o parola cu ajutorul careia poate intra pe platforma de tranzactionare. |n fiecare luna se plateste o taxa pentru gestionarea contului, iar comisionul de tranzact ionare este in functie de volumul tranzactiilor.

Reglementari pentru tranzactiile on-line
Tranzactiile prin Internet (tranzact iile on-line) sint definite de Regulamentul nr. 12/2004 al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Noul regulament a intrat in vigoare de la 1 iulie 2005. Potrivit regulamentului CNVM, pentru a presta astfel de servicii, o companie de brokeraj trebuie sa incheie contracte cu furnizorii de Internet si alte societati implicate in acest proces.

Societatile de brokeraj trebuie sa asigure verificarea identitatii investitorului, atunci cind acesta acceseaza sistemul, si sa protejeze site-ul impotriva oricarui acces neautorizat. Clientii vor avea doua parole de acces.

Prima este necesara pentru vizualizarea ordinelor de vinzare/cumpa rare de instrumente financiare, a limitelor de tranzactionare si a balant ei portofoliului propriu de instrumente financiare, iar a doua parola permite introducerea ordinelor respective, precum si transferul de instrumente financiare si/sau numerar.

O societate care presteaza servicii de investitii financiare in baza unui contract la distanta poate utiliza ca mijloc de comunicare telefonul, faxul, Internetul sau sistemul automatizat de apel fara interventie umana.

Pentru validitatea incheierii unui contract la distanta, Societatea de Servicii de Investitii Financiare trebuie sa solicite si sa obtina, in prealabil, consimta mintul scris al investitorului.

Avantaje
-Rapiditatea lansarii ordinelor de tranzactionare.
-Existenta in timp real a unui portofoliu de actiuni actualizat la cotatiile momentului.
– Unele SSIF-uri ofera si analize ale unor actiuni cu recomandari pentru investitori.

Dezavantaje
-Nu exista inca un sistem real de tranzactionare online si, de aceea, pot aparea unele intirzieri.
– Lipsa relatiei cu un broker, ceea ce presupune ca investitorul nu are acces la sfaturi si recomandari din partea unui expert.

Prezent, 03 mar 2006

- Advertisement -


Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x