Thursday, March 28, 2024

Mai multi turisti vor prefera Romania

Must Read

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) estimează că în acest an numărul turiştilor români care vor alege să îşi petreacă vacanţa în destinaţii locale va creşte comparativ cu anii trecuţi, în defavoarea unor locaţii externe, precum Turcia şi Bulgaria, se arată într-un comunicat al ANT.
“ANT se aşteaptă ca o bună parte a turiştilor români care preferau Turcia, Bulgaria sau alte ţări europene pentru petrecerea concediilor să aleagă în acest an România. Această alegere ar putea fi încurajată şi de faptul că, pentru prima dată după 1989, au fost alocaţi aproape un milion de euro pentru promovarea turismului românesc pe piaţa internă”, a declarat preşedintele Autorităţii, Ovidiu Marian. Referindu-se la temerile referitoare la zonele în care a fost depistat virusul gripei aviare, preşedintele ANT a precizat că ele există şi în Bulgaria, Ungaria, Turcia, Germania sau Franţa.
“Aceste temeri există pe tot cuprinsul Europei. Suntem însă de părere că măsurile ferme întreprinse de către autorităţile române vor fi de natură să diminueze mult efectele psihologice ale acestui subiect”, este de părere Ovidiu Marian. El a adăugat că va sublinia la toate evenimentele externe şi interne din domeniul turistic la care va participa ANT că România este o destinaţie sigură din punct de vedere turistic. “Organizaţia Mondială a Sănătăţii a felicitat România pentru că a luat toate măsurile care s-au impus în contextul apariţiei virusului gripei aviare. Eforturile comune ale autorităţilor române şi aprecierile organizaţiilor internaţionale la adresa ţării noastre ne determină să afirmăm cât se poate de ferm că România este o destinaţie turistică sigură”, a afirmat Ovidiu Marian.

Sursa: Monitorulsv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x