Thursday, March 28, 2024

Noua Sevilla. Steaua in sferturile UEFA

Must Read

Steaua a marcat o a doua borna in istoricul oras Sevilla, obtinand o calificare in sferturile de finala ale Cupei UEFA la 20 de ani dupa ce tot acolo castigase Cupa Campionilor Europeni. 3-0 cu Betis, un meci magistral, o repriza a doua in care s-a spart tot ghinionul.

Steaua Bucuresti s-a calificat joi seara in sferturile de finala ale Cupei UEFA la fotbal, dupa ce a obtinut o victorie de senzatie, cu scorul de 3-0 (0-0), in deplasare, cu formatia spaniola Betis Sevilla, prin golurile marcate de Banel Nicolita (54, 82) si Victoras Iacob (78). In tur, scorul fusese egal, 0-0.

Steaua intregeste performanta reusita de Rapid, si ea calificata in sferturile de finala ale competitiei, printr-un nou succes de rasunet in fata reprezentantei unui fotbal de top in Europa, cel spaniol.

Jucatorii lui Cosmin Olaroiu au sarbatorit astfel in stil de mare echipa, cu vreo doua luni mai devreme, implinirea a 20 de ani de cand Steaua castiga Cupa Campionilor Europeni, cea mai mare performanta a fotbalului romanesc de club, chiar la Sevilla (dar pe stadionul “Ramon Sanchez Pizjuan”), in fata Barcelonei, cu 2-0, dupa loviturile de departajare.

- Advertisement -

De altfel, ca un adevarat talisman, marea majoritate a eroilor de la Sevilla au facut deplasarea la Sevilla, pentru meciul cu Betis.

Tensiunea meciului cu Betis s-a vazut de la primele faze, cele doua echipe parand deosebit de incrancenate si marcate de miza intalnirii.

Betis preia conducerea jocului si cu un mijloc mai mobil pune presiune la poarta portughezului Carlos Fernandes. Prima ocazie de gol este semnata de Joaquín (9), al carui sut la coltul lung trece milimetric pe langa vinclul portii steliste.

Steaua isi demonstreaza si ea intentiile in min. 12, cand, la o minge recentrata in careu, N. Dica reia din 2 metri cu capul peste poarta andaluza.

Elevii lui Olaroiu au din nou o sansa buna, pe contraatac, dar Nicolita centreaza gresit, desi Iacob si Bostina aveau pozitii bune de finalizare in careul gazdelor (17).

In minutul 20 al partidei se consuma cea mai mare ocazie a lui Betis: la un corner executat de Joaquín, atacantul brazilian Robert reia cu capul, insa portarul Stelei respinge miraculos de sub bara.

Steaua pare sa fi acceptat dominarea gazdelor, dar jocul este inca tensionat si foarte fragmentat.

Finalul primei parti aduce cate o sansa de gol pentru fiecare dintre echipe: mai intai Robert trimite din nou cu capul, peste poarta(36), iar in prelungiri (45+1) Paraschiv apare surprinzator la marginea careului mic al lui Betis si reia, de asemenea cu capul, pe langa poarta.

Cele doua echipe tatoneaza la inceputul partii secunde, dar Steaua are o zvacnire si deschide scorul: Radoi trimite o lansare in adancime, Nicolita sprinteaza singur si il executa calm pe portarul Contreras: 0-1 (54).

Profitand de eliminarea vedetei gazdelor, Joaquín, o adevarata lovitura psihologica pentru gazde, Steaua joaca inteligent in continuare si tine pe Betis departe de poarta sa.

Totusi, spaniolii isi creeaza doua ocazii imense de gol prin Dani: prima oara sutul ibericului este deviat la 6 metri de Ogararu (73), iar apoi mingea trimisa de Dani din vole izbeste bara transversala (74).

Stelistii lovesc apoi decisiv, acontand calificarea in sferturile de finala: Dica centreaza perfect de pe stanga, iar Iacob reia cu capul in poarta lui Contreras: 0-2 (78).

Jucatorii nostri au sansa golului trei, prin Nicolita, scapat cu portarul, dar Contreras trimite in corner (80). Betis este groggy si Nicolita reuseste “dubla”, cu un sut de la marginea careului: 0-3 (82).

Posesia mingii a fost impartita aproape egal, Steaua avand totusi 51 de procente. In rest, stelistii au dominat la toate capitolele: la suturi 11-10 (5-2 pe poarta), 15 faulturi comise fata de 16 suferite, 4-3 la cornere.

Stelistii au inceput mai timid, dar pe masura ce a trecut timpul increderea in fortele proprii a crescut si, pe fondul unei greseli a oaspetilor, s-a descatusat, castigand la un scor clar, ce nu lasa loc de comentarii.

In mod cert, suporterii stelisti, suparati pentru cele trei meciuri de pe teren propriu fara gol marcat (0-1 cu Heerenveen, 0-0 cu Betis, cand au fost cate 50.000 de spectatori, si 0-0 cu FC Arges), vor reveni in numar la fel de mare in viitor pe Stadionul National.

Capitala Romaniei devine astfel singurul oras european cu doua echipe in sferturile de finala ale Cupei UEFA, chiar in dauna orasului Sevilla, care nu o va avea decat pe FC Sevilla.

Bostina a primit un cartonas galben si nu va putea evolua in prima mansa a sferturilor de finala, fiind suspendat.

Vineri este programata tragerea la sorti a sferturilor de finala, la Eindhoven (Olanda), oras care va gazdui si finala competitiei. In premiera, doua echipe romanesti se vor afla in urne pentru aceasta faza a Cupei UEFA.

Au evoluat echipele:

Betis: 1-Pedro Contreras – 27-Juan Alberto Andreu “Melli”, 4-Juan Gutiérrez Moreno “Juanito”, 16-Victoriano Rivas Álvaro “Nano”, 2-Luis Fernández – 17-Joaquín Sánchez Rogriguez, 18-Alberto Rivera, 8-Arturo García Munoz “Arzu” (6-Dani Martín, 57), 28-Diego Tardelli (21-Xisco Munoz, 56) – 29-Robert De Pinho De Souza, 24-Luis Eduardo Schmidt “Edu”. Antrenor: Lorenzo Serra Ferrer.

Rezerve neutilizate: 13-Antonio Doblas – 32-Jose Isidoro Gómez Torres, 10-Juan José Canas, 15-Miguel Ángel Lozano Ayala, 26-Israel Bascón.

Steaua: 13-Carlos Alberto Fernandes – 20-George Ogararu, 3-Dorin Goian, 24-Sorin Ghionea, 18-Petre Marin – 16-Banel Nicolita (21-Andrei Cristea, 85), 6-Mirel Radoi (capitan; 28-Florin Lovin, 81), 22-Sorin Paraschiv, 11-Gabriel Bostina (7-Daniel Oprita, 72) – 10-Nicolae Dica, 19-Victoras Iacob. Antrenor: Cosmin Olaroiu.

Rezerve neutilizate: 12-Cornel Cernea – 17-Eugen Baciu, 15-Mihaita Nesu, 14-Vasilica Cristocea.

Arbitri: Massimo De Santis, la centru; Marco Ivaldi, Alessandro Griselli, arbitri asistenti; Mauro Bergonzi,arbitru de rezerva (toti din Italia).

Observator UEFA pentru arbitri: Robert Valentine (Scotia).

Stadion “Ruiz de Lopera”: 15.000 spectatori.

Cartonas galben: Paraschiv (19), Luis Fernández (38), Bostina (39), N. Dica (62).

Cartonas rosu: Joaquín (60).

Onlinesport.ro, 17 mar 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x