Thursday, March 28, 2024

Internet wireless in cele mai inaccesibile locuri din Europa

Must Read

Agentia Spatiala Europeana (ESA) se va implica intr-un proiect european in valoare de 120 milioane de euro, ce isi propune construirea unui sistem prin satelit care sa ofere internet in banda larga in cele mai inaccesibile locuri din Europa occidentala. Satelitul urmeaza sa fie lansat in 2008.

ESA va contribui cu circa o treime din suma necesara construirii sistemului HYLAS (de la Highly Adaptable Satellite). Reteaua prin satelit va oferi internet wireless in banda larga in regiuni izolate sau greu accesibile din 22 de tari europene.

In plus, HYLAS va fi folosit si la transmisii de televiziune de inalta definitie ce vor acoperi intreg teritoriul european.

Internetul in banda larga nu este folosit peste tot in Europa, iar aceasta solutie prin satelit va permite la circa 150-300 de mii de utilizatori sa beneficieze de servicii rapide si sigure chiar daca locuiesc in regiuni izolate.

- Advertisement -

Satelitul HYLAS, care urmeaza sa fie lansat in anul 2008, va contribui la indeplinirea unuia din criteriile Agendei Lisabona. Acesta va permite folosirea internetului indeosebi in localitati rurale, unde cu doar un singur receptor si cu un modem (ale caror costuri vor fi de circa 150-225 euro) se va putea accesa internetul simultan in mai multe gospodarii.

HotNews.ro, M.C., 18 mai 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x