Friday, March 29, 2024

Televiziunile fac legea in Divizia A

Must Read

Desfasurarea ultimelor doua etape ale Diviziei A le da mari batai de cap oficialilor Ligii Profesioniste de Fotbal. Desi, in momentul de fata, etapele 29 si 30 sint stabilite sa se dispute de la ora 18:00, exista posibilitatea ca penultimul act sa isi modifice ora de incepere din cauza transmisiilor TV. Pentru rezolvarea problemei, LPF cere ajutorul Adunarii Generale a FRF.

Lupta pentru cistigarea campionatului naste aprige dispute in ceea ce priveste programul ultimelor doua etape ale Diviziei A. Cluburile care se bat pentru titlu incearca sa ii convinga pe reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal sa faca in asa fel incit jocurile sa se dispute la aceeasi ora, pentru a nu exista suspiciuni sau aranjamente.

Secretarul general al Ligii, Valentin Alexandru, a tinut ieri sa lamureasca aceasta situa- tie. Oficialul LPF a precizat ca, in momentul de fata, programul este facut in asa fel incit etapele 29 si 30 sa se desfasoare de la ora 18:00, insa este posibil sa existe, totusi, o mica modificare: “Noi depindem foarte mult de televiziunile care transmit in direct campionatul intern.

Liga primeste pentru acest lucru aproximativ sapte milioane de euro, iar noi trebuie sa jucam precum vor sa cinte ei. Asta se intimpla in toate campionatele, pentru ca din aceasta vinzare a partidelor din primul esalon se scot bani frumosi”.

Conducerea LPF lucreaza in aceste zile la un raport pe care doreste sa il prezinte Adunarii Generale a FRF, care va avea loc pe data de 15 mai. Valentin Alexandru ne-a dezva luit ca punctul cel mai important al acestui demers il reprezinta chiar programul celor doua runde. “Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a nu exista discutii.

- Advertisement -

Vrem sa multumim pe toata lumea, iar pentru asta vom cere in sedinta de la jumatatea acestei luni ca cel putin in ultima etapa meciurile sa se joace la aceeasi ora. Spun asta fiindca sint convins ca atunci se vor stabili campioana, participantele in Cupa UEFA, precum si retrogradatele”, a declarat acesta.

HORATIU NICOLAU (patron Telesport):” Regulamentar, ultimele doua etape ar trebui sa se dispute la aceeasi ora, dar am cerut Ligii ca doar pentru meciurile capitale sa se tina cont de acest lucru. Cred ca o partida fara miza se poate juca si intr-o alta zi”

VLAD ENACHESCU (redactor-sef Sport TVR):” Noi sintem de acord cu cerintele cluburilor, fiindca avem prima optiune. Nu cred insa ca celelalte televiziuni agreeaza acest lucru, deoarece aici este vorba de rating si de publicitate”

TEO AVRAMESCU (sef departament sport National TV):” Cei de la Liga ne-au spus ca nu vor sa mai insiste pe regula ultimilor ani. Se gindesc sa programeze la aceeasi ora doar echipele care disputa jocuri capitale”

“Banii dicteaza!
Cristi Cretu, redactorul sef al departamentului sport al Antenei 1, crede ca LPF este obligata sa tina cont de propunerile venite din partea televiziunilor, in ceea ce priveste transmisiile meciurilor din ultimele doua etape ale Diviziei A. “Asa este in toata lumea. Cheltuielile pentru cumpa rarea drepturilor sint foarte mari, iar pentru asta trebuie sa avem si noi un cuvint de spus. Banii dicteaza!”, a precizat acesta.

Regula celor mari
In campionatele puternice, cel putin in ultima etapa, meciurile se disputa la aceeasi ora.

O data cu implicarea televiziunilor in disputarea campionatelor interne, ligile occidentale au fost nevoite sa faca numeroase compromisuri in stabilirea programului etapelor. Televiziunile au oferit tot mai multi bani, insa puterea lor de decizie a crescut, o etapa de campionat ajungind sa se intinda pe parcursul a patru zile, cu meciuri jucate vineri, simbata, duminica sau luni.

Pentru a pastra competitivitatea in ultimele etape si pentru a impiedica echipele sa intre in jocuri de culise, s-a luat insa decizia ca, in ultimele etape, toate meciurile sa se dispute de la aceeasi ora. In unele campionate s-a ales varianta ca doar in ultima etapa sa se dispute toate meciurile de la aceeasi ora, in vreme ce in Italia s-a optat pentru ultimele trei etape.

SportTotal, Marian Bratu, 09 mai 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x