Friday, March 29, 2024

BIT Software a lansat primul produs open source pentru gestionarea companiilor din Romania

Must Read

BIT Software, compania care a dezvoltat si implementat ERP-ul romanesc Socrate+ in peste 100 de companii, a anuntat joi lansarea Socrate Open, primul produs open source pentru gestionarea resurselor companiilor, disponibil in Romania.

Produsul reuneste intr-un singur “pachet” integrat, atat functionalitati ERP (Enterprise Resource Planning), cat si functionalitati CRM (Customer Relationship Management), fiind pregatit pentru integrare cu tehnologii BI (Business Intelligence). Socrate Open are un cost de achizitie zero si poate fi descarcat de pe internet la adresa www.socrateopen.ro.

Potrivit informatiilor companiei, oricine poate sa incerce noul produs, fara nici un cost de licentiere. Eventual, poate sa testeze acest produs in baza unui proiect pilot de evaluare, care sa minimizeze costurile de implementare.

Noul produs SocrateOPEN functioneaza in orice mediu, pe orice sistem de operare – Windows, Linux, UNIX, Mac OSX s.a.m.d. – si pe orice baza de date: Oracle, Microsoft, IBM etc. Prin acest produs, BIT Software devine primul funizor de solutii ERP/CRM OPEN SOURCE pentru gestiunea resurselor companiilor, din tara noastra.

- Advertisement -

Potrivit oficialilor companiei, care citeaza un studiu realizat de compania internationala de cercetare si analiza IT, Gartner, 75% din piata mondiala de EAS (Enterprise Aplication Software = ERP+CRM+BI) va fi detinuta in anul 2010 de catre primii cinci mari implementatori si dezvoltatori de astfel de produse, iar 30% din aceasta piata va fi Open Source.

Mai mult, majoritatea furnizorilor care detin acum procente mai mici de piata (ce insumeaza insa circa 25-30%), fie vor disparea, fie se vor specializa pe nise foarte inguste, urmand sa detina cote de piata subunitare, care adunate nu vor mai depasi 5% din piata.

“In loc sa privim cum ne reducem treptat cota de piata, pe o nisa ingusta, am actionat astfel incat sa putem urca in topul furnizorilor de ERP/CRM. De azi, noi pariem pe Open Source”, a declarat Remus Cazacu, Director General BIT Software.

Noul produs este dedicat, initial, in primul rand clientilor a caror activitate este axata pe servicii, in acest domeniu fiind foarte important CRM-ul (Customer Relationship Management) integrat in SocrateOPEN.

Pe termen mediu si lung, pe masura ce se vor maturiza, in acest nou produs, functionalitatile existente in actualul Socrate+, actualii clienti ai companiei IT brasovene vor incepe sa migreze catre SocrateOPEN. Intr-o piata romaneasca in care rata de penetrare a ERP este in crestere, BIT Software tinteste sa detina o pozitie de top, cat de curand posibil.

In plus, intr-un viitor nu prea indepartat va incepe si extinderea, cu noul produs, pe alte piete din zona est-europeana.

“In viitor dorim sa construim o distributie globala ERP, CRM, BI”, spune Remus Cazacu.

BIT Software dezvolta, furnizeaza si implementeaza sisteme integrate de gestiune a intreprinderii. Este printre primele companii din Romania care a dezvoltat un ERP – cunoscut sub numele de Socrate+, implementat pana acum in peste 100 de companii medii si mari din Romania, cu peste 5000 de utilizatori.

Pe piata internationala, peste 80 de companii mari utilizeaza CC Assistant, produs dezvoltat, de asemenea, de BIT Software. Compania face parte din grupul olandez Profuse Holding si este partener Compiere, Microsoft, Oracle si ProClarity.

Anul trecut, cifra de afaceri a companiei BIT Software, a ajuns la aproape un milion de euro, evoluand constant, an de an, cu 20-30%. Pentru 2006, conducerea companiei estimeaza o crestere asemanatoare.

HotNews.ro, A.V., 01 iun 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x