Thursday, March 28, 2024

Numarul romanilor care au navigat pe internet a crescut cu 11,22%

Must Read

In luna mai a acestui an, peste 5,79 milioane de romani au accesat internetul cel putin o data, in crestere cu 11,22% fata de luna aprilie a anului curent, cand numarul acestora a fost de 5,21 milioane de personae si cu 22,39% fata de inceputul anului, potrivit monitorizarii efectuate continuu de Trafic.ro pe majoritatea site-urilor web din Romania.

In luna mai, Trafic.ro a contabilizat peste 17,4 milioane vizitatori unici din strainatate.

Numarul audientei active a internetului in Romania, adica a romanilor care acceseaza internetul cel putin o data pe luna, a crescut in luna mai, cu 11,22% fata de luna aprilie, cand se situa la 5,213,241, si cu 22,39% fata de inceputul anului, cand, conform serviciului Trafic.ro, site-urile monitorizate erau accesate de doar 4,737,426 de utilizatori activi din Romania.

In luna mai a acestui an, serviciul de analiza web a contabilizat 5,798,332 vizitatori unici din Romania si 17,406,730 vizitatori unici din strainatate.

- Advertisement -

“Luna mai a fost o luna exploziva in ceea ce priveste activitatea pe internet. A crescut atat numarul celor care acceseaza internetul, cat si activitatea lor pe internet, si ne putem astepta in curand la noi recorduri din acest punct de vedere”, a declarat Tudor Fratila, directorul Diviziei de Analiza Web din cadrul companiei netBridge.

Dintre vizitatorii din strainatate ai site-urilor romanesti, cei mai multi sunt, conform monitorizarii Trafic.ro, din Statele Unite (17,9%), Marea Britanie (9,06%), Germania (3,69%), Canada (3,55%), Franta (2,85%) si Italia (2,33%).

Numarul mare al acestora, de trei ori mai mare decat al vizitatorilor din Romania, se datoreaza site-urilor romanesti care ofera servicii internationale (precum download, dating) si a utilizatorilor din diaspora.

Serviciul Trafic.ro, lansat in septembrie 2000, in Romania, este instrumentul de monitorizare a audientei folosit de marea majoritate a site-urilor din Romania. Serviciul monitorizeaza peste 21.000 de site-uri romanesti (21,562 in acest moment).

Trafic.ro este un serviciu dezvoltat de compania netBridge in cadrul Diviziei de Analiza Web, impreuna cu serviciile Statistici.ro si T3.ro. Din anul 2005, netBridge a lansat serviciul Trafic.ro si in alte tari precum Canada, Spania, Noua Zeelanda, Serbia si Muntenegru.

Din luna mai 2006, serviciul Trafic.ro este certificat de TRUSTe, autoritatea internationala in domeniul bunelor practici de colectare a informatiilor prin internet.

HotNews.ro, A.V., 06 iun 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x