Thursday, March 28, 2024

Perle de la Capacitate 2006! – “Au trăit fericiţi până când s-au istovit!”

Must Read

Basmul este SUSTRAS din popor. Basmul poate fi din popor, sau de unul singur, aşa cum este Eminescu, care interpretează opere de unul singur. Sunt numai două dintre perlele descoperite de profesori în testele naţionale de la limba română. “Prâslea căuta infractorul care furase merele de aur, iar Mircea cel voinic era necăjit şi se simţea rău pentru că merele erau stropite iar când a muşcat din măr i-a rămas în gât o bucată şi când şi-a dat seama era târziu.”

Un alt elev crede că “fraţii lui Prâslea erau nişte panarame care se dau mari.” Cât despre personajul principal, un alt tânăr precizează “fiindcă era educat, Prâslea le lăsa pe fete să urce primele pe frânghie”. Iar totul se încheie într-o notă optimistă: “Au trăit fericiţi până când s-au istovit!”

Basmul nu a fost însă singurul subiect la care elevii au arătat ce pot. Un candidat a revoluţionat gramatica, inventând propoziţia subordonată circumstanţială timpurie şi atributul retrospectiv pronominal.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x