Thursday, March 28, 2024

Joc pe calculator in care romanii extermina maghiari

Must Read

Consiliul National pentru Combatrea Discriminarii (CNCD) a fost sesizat vineri in legatura cu un joc pentru calculator, denumit “Romanii in spatiu”, in care jucatorii trebuie sa extermine grupuri de insurgenti maghiari.

Creat de firma 2baddesign, jocul prezinta varianta dominatiei de un secol a romanilor asupra planetei, incepand cu anul 1988, cand Nicolae Ceausescu incepe ofensiva, continuata mai apoi de “Imparatul Traian Basescu” care promite sa cucereasca intreaga galaxie.

Conform agentiei de presa NewsIn, sesizarea CNCD se refera la faptul ca o incercare pentru jucator este exterminarea unui grup de insurgenti maghiari care se opun politicii de expansiune a romanilor.

“Luni vom pune in discutie in consiliu identificare proprietarilor site-ului si, daca este cazul, vom impiedica punerea jocului in circuitul comercial, in cazul in care aceste se dovedeste ca instiga la ura pe criterii etnice”, a declarat presedintele CNCD, Asztalos Csaba.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, un caz aproximativ similar s-a petrecut pe site-ul echipei de fotbal Steaua, unde un joc se referea la exterminarea romilor, cu referire la fanii Rapidului. Aici consiliul a intervenit si jocul a fost scos de pe site.

Pe site-ul www.romani-in-spatiu.ro a fost postat vineri un mesaj in care creatorii jocului anunta aparitia controversei legata de distrugerea insurgentilor maghiari din joc, postand un mesaj in engleza.

“Misiunea si actiunile din joc nu trebuie confundate cu viata reala. Suntem intr-un joc FICTIV, care contine povesti FICTIVE. Va rugam lasati nationalismele nesemnificative inafara unui joc care este, de altfel, distractiv. Apreciem atat viziunile maghiarilor, cat si ale romanilor, privind prolema, dar va rugam, lasati politicienii sa se ocupe de ele, nu jocurile video”.

Asztalos Csaba spune ca se gandeste la propunerea introducerii unei directive europene in domeniul colaborarii pe probleme de cyberspace. Reglementarea ar permite interventia CNCD la un site, chiar daca acesta functioneaza pe un server dinafara Romaniei, daca site-ul care se face vinovat de propagarea urii interetnice sau discriminare.

O alta initiativa a CNCD se refera la introducerea in regulamentele site-urilor a unei prevederi care se refera la interzicerea incitarii la ura pe baza apartenentei la o etnie sau o rasa, sau la discriminare.

NewsIn, 10 iul 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x