Friday, March 29, 2024

Romania locul 43 in topul celor mai mari economii

Must Read

In topul celor mai mari 162 de economii din lume, realizat in functie de produsul intern brut din anul 2005 raportat la paritatea puterii de cumparare, Romania ocupa locul 43 dupa tari precum Polonia, Ucraina, Grecia sau Cehia, dar inaintea unor state precum Ungaria, Slovacia sau Bulgaria, potrivit datelor Bancii Mondiale. Bulgaria ocupa locul 65.

Anul trecut, Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei, calculat la paritatea puterii de cumparare, a fost de 199,1 miliarde dolari, Romania ocupand astfel pozitia 43 din cele 162 de economii analizate de expertii Bancii Mondiale. In fruntea clasamentului se afla Statele Unite ale Americii cu 12.409,4 miliarde dolari. In functie de PIB-ul inregistrat anul trecut, Romania ocupa locul 49.

Astfel, in 2005, economia tarii a inregistrat un produs intern brut de 98,5 miliarde dolari la o populatie de 21,6 milioane locuitori.

Potrivit analizei Bancii Mondiale, in functie de Produsul National Brut (PNB) pe cap de locuitor, Romania se situeaza pe locul 93 in topul mondial, cu 3.830 dolari pe cap de locuitor. Bulgaria se afla pe pozitia 98 cu un produs national brut pe cap de locuitor de 3.450 dolari.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x