Thursday, March 28, 2024

BIRD emite o obligatiune straina de 525 milioane de lei

Must Read

Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, parte a Bancii Mondiale va realiza, in perioada 30 august – 12 septembrie anul curent, o emisiune de obligatiuni denominate in lei pe piata romaneasca, in valoare de 525 de milioane de lei noi.

Aceasta operatiune, intermediata de casa de brokeraj Intercapital Invest, reprezinta prima emisiune straina supranationala sau de rating AAA in Romania.

Conform unui comunicat al ABN AMRO Bank, consultantul financiar si agentul de plata al operatiunii, emisiunea va avea o maturitate de trei ani si va beneficia de o dobanda anuala de 6.5%, care va fi platita semianual.

Potrivt lui Razvan Pasol, Presedintele Intercapital Invest, pana in prezent, aceasta emisiune este cea mai mare de pe piata romaneasca.

- Advertisement -

Referitor la aceasta emisiune, Martin Bakelaar, Director Piete Financiare la ABN AMRO Bank a declarat: “Aceasta emisiune reprezinta o oportunitate rara de a investi intr-un plasament sigur pe termen lung, datorita in special dobanzilor oferite de obligatuni similare si maturitatatii de pe pietele din regiune”.

Banca Mondiala este o organizatie internationala creata in anul 1945 avand in prezent 184 de tari membre, inclusiv Romania. Banca Mondiala are cel mai ridicat rating, “AAA” de la agentia Standard & Poor’s si “Aaa” de la Moody’s Investors Service. Obiectivul principal al Bancii Mondiale este reducerea saraciei prin promovarea unei dezvoltari economice sustenabile.

ABN AMRO Bank, prezenta in Romania din anul 1995 este subsidiara ABN AMRO NV, care la sfarsitul primului semestru al anului curent a subscris active in valoare totala de peste 986 de miliarde de euro.

Intercapital Invest este o societate care ofera servicii de investitii financiare, autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare sa furnizeze servicii specializate pe piata de capital.

Compania ofera servicii de tranzactionare a actiunilor si obligatiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti si a derivatelor tranzactionate la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu.

HotNews.ro, G.I., 18 aug 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x