Friday, March 29, 2024

Scrierile lui Arhimede – descoperite cu raze X

Must Read

Cateva din scrierile lui Arhimede, despre care se credea ca au fost pierdute pentru totdeauna, sunt readuse la viata printr-un proces complicat la Stanford University.

Se pare ca in urma cu mai bine de opt secole un calugar crestin a folosit manuscrisul original, stergand textul initial si scriind deasupra rugaciuni. Astazi expertii incearca, folosind razele X, sa readuca la viata paginile lui Arhimede, fara a distruge delicatul pergament.

Un colectionar care a preferat sa isi pastreze anonimatul a cumparat manuscrisul in 1998, pentru doua milioane de dolari, imprumutandu-l apoi specialistilor de la Walter Arts Museum, unde singura sursa a unor dintre scrierile lui Arhimede sa fie cercetata si reconstituita.

Intregul proces, care va dura cel putin 11 zile si a antrenat deja unii dintre cei mai buni specialisti in domeniu, va fi transmis in direct pe Internet.

- Advertisement -

ArtLine.ro, 14 aug 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x