Tuesday, March 19, 2024

Uriah Heep la Arad: intarzieri, o tona de spectatori si buna vointa

Must Read

Bucurestiul nu este singurul loc din Romania in care se tin concerte ale marilor cantareti internationali. Timisoara a intampinat-o pe Shakira, Sibiul pe cei de la HIM, Mangalia pe Vaya Con Dios… Sambata trecuta a venit randul Aradului sa se laude, in cazul lui cu monstrii sacri de la Uriah Heep, prietenii Iris-ului. Anume, la Zilele orasului Arad.

Concertul-date tehnice

Recitalurile de la Strandul Neptun, amplasat pe malul Muresului, au durat o ora si jumatate. In deschidere, in ordinea numerelor de pe tricou, au evoluat: Simplu, Margineanu, Pacifica, Bere Gratis si Cargo.
Show-urile au inclus piese vechi si noi, atingand maximum de intensitate catre final, la celebrele piese: July Morning, Look At Yourself, Gypsy , Sweet Lorraine sau Lady in black.

S-au vandut 8.700 de bilete…Numai ca la concert au asistat aproximativ 15.000 de oameni. Adica dublu. Unii spun ca cifra reala a spectatorilor s-a ridicat la 20.000. Cu toate ca un bilet a costat doar 10 RON, romanii, inventivi ca intotdeauna, au profitat de faptul ca spectacolul s-a tinut la un strand si s-au furisat cum au putut.

- Advertisement -

Povestea din spatele concertului

Organizarea a fost buna, dar ca tot ce e romanesc, a mai scartait pe ici pe colo. Potrivit unui comunicat al Fundatiei Phoenix, transportul formatiei a ridicat ceva probleme. Sositi cu avionul de la Londra, baietii de la Uriah Heep urmau sa fie preluati de la aeroportul din Budapesta si adusi in Arad cu autocarul.

Dar, din cauza traditionalei cozi de la Vama Nadlac, era cat pe ce ca autocarul sa nu ajunga la timp la aeroport si cantaretii sa stea sa-si pazeasca cele peste… 400 de kg de bagaje. Noroc ca si cursele aeriene au intarzierile lor.

La Vama, alta patanie, cu care noi ne-am obisnuit: coada si multe formalitati.Acest fapt i-a facut pe cei de la Uriah Heep sa spuna in conferinta de presa ca “acesta a fost singurul lucru care ne-a reamintit ca totusi intram intr-o tara care a stat in spatele Cortinei de Fier”.

Cei de la Fundatia Phoenix spun ca englezii au fost multumiti atat de cazare si masa, cat si de sonorizare (lucru mai rar intalnit pe la noi). S-au bucurat de mici, frigarui si de salata de vinete. Dar cel mai mult de o palinca veche de 25 de ani si de vinul de Recas. Ceea ce i-au facut sa uite, de Jack Daniel’s, Remy Martin si vinurile frantuzesti cerute prin contract.

In conferinta de presa si-au adus aminte si de cei de la Iris, cu care au colaborat in 2002, si au fost curiosi sa afle daca mai exista formatia. Asta, fara sa stie ca grupul Iris are si el venerabila varsta de 29 de anisori impliniti in acest an. Nu sunt 35, dar totusi…

Nici plecarea englezilor nu a fost lina. Autocarul lor s-a defectat, iar ei au pierdut avionul care trebuia sa ii duca in Budapesta. De data aceasta, romanii s-au miscat foarte bine si le-au gasit repede camere de hotel in capitala maghiara, precum si bilete de avion pentru a doua zi.

Drept urmare, chitaristul formatiei a fost atat de incantat de cum s-au rezolvat toate, incat imediat ce a ajuns in Londra a trimis organizatorilor un SMS “Arrived in London . Thank you both for all your help. Much appreciated.Will email you with the fine details when I am back in the office. Cheers. Mick”.

Cheers, Mick. See you soon in Bucharest!

Uriah Heep pe puncte
– Trupa a implinit de curand 35 de ani de existenta
– Cu ocazia aniversarii au lansat un pachet de sase DVD-uri, numit The Official Live Selection, care include cele mai mari concerte din istoria grupului
– Grupul rock Uriah Heep este pentru a treia oara in Romania. Primele doua concerte au fost sustinute in anii 1992 si 2002 in Bucuresti
– In 2002, chitaristul Mick Box si vocalistul Bernie Shaw au colaborat cu formatia Iris pentru melodia deja celebra in istoria muzicii rock, Lady in Black
– Englezii au fost adusi in tara de catre Fundatia Phoenix, responsabila si de concertele celor de la Megadeth, Faithless, Buena Vista Social Club sau Vaya Con Dios
– Uriah Heep intentioneaza sa se intoarca in Romania pentru un concert in Bucuresti, in luna noiembrie

31 aug 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x