Thursday, March 28, 2024

Elevii si profesorii nu stiu daca anul scolar va incepe la 15 septembrie

Must Read

Premierul Calin Popescu Tariceanu a raspuns public, miercuri, sindicatelor din invatamant, care au anuntat boicotarea deschiderii anului scolar. In opinia sefului Executivului, cererile cadrelor didactice sunt nerealiste. Tariceanu a precizat ca, atunci cand solicita cresteri salariale, dascalii ar trebui sa ia in calcul si sporurile de care beneficiaza.

Premierul a facut si o propunere: Executivul nu le poate oferi cadrelor didactice decat o marire salariala de 14 procente.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, la dialogul cu sindicatele din educatie, reprezentantii executivului au propus pentru anul viitor o crestere salariala in doua etape care totalizeaza 14%.

„Tinand cont ca avem o inflatie care anul acesta probabil va atinge 6%, dar anul viitor va fi si mai mica, prin aceasta majorare putem spune ca veniturile vor creste substantial”, a mentionat premierul, care a adaugat ca la salariul de baza vor fi adaugate sporurile de care beneficiaza cadrele didactice.

- Advertisement -

„Prin programul de guvernare, Guvernul s-a angajat sa majoreze salariile bugetarilor, in perioada 2005-2008, cu 60%. Suntem practic la jumatatea drumului.

Avand in vedere majorarea salariala care va avea loc in anul 2007, daca convenim asupra procentului de 14%, ar ramane sa facem in anul 2008 inca o majorare de 18% si in acest fel ne atingem obiectivul pe care ni l-am propus”, a declarat Tariceanu.

Totodata, premierul a afirmat ca asteapta "o contrapropunere" din partea sindicatelor din invatamant la oferta avansata marti de comisia guvernamentala de negociere. El a adaugat ca doreste ca aceste cereri sa fie sustenabile si rezonabile din punct de vedere economic.

De altfel, tot miercuri, presedintele Traian Basescu a dat asigurari ca scoala va incepe pe 15 septembrie. Seful statului a anuntat ca anul scolar va incepe la timp, indiferent de conditiile igienico-sanitare si de stadiul reparatiilor.

Totusi, sindicalistii din invatamant il contrazic pe presedintele Basescu. Marius Nistor, presedintele Federatiei Spirtu Haret a precizat, intr-o declaratie consemnata de Realitatea TV, ca "in mod cert, in data de 15 septembrie, cadrele didactice vor participa la mitingul organizat de cele trei federatii – FSLI, Spiru haret si Alma Mater.

Cadrele didactice care nu vor participa la miting nu vor participa nici la festivitatile de deschidere a anului scolar. E o forma de protest, o palma morala data politicienilor, inclusiv lui Traian Basescu, pentru felul in care au inteles sa garanteze respectarea acordului semnat de Tariceanu" – a concluzionat Nistor.

HotNews.ro, D. Mihai, 13 sep 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x