Thursday, March 28, 2024

Microsoft a anuntat oficial un concurent pentru iPod

Must Read

Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, a prezentat joi, noul media player portabil “Zune”, care are capacitatea de a transfera fisiere muzicale in sistem wireless.

Potrivit Reuters, Microsoft trage nadejde ca acest dispozitiv va reusi sa muste din cota de piata a celor de la Apple, care au lansat in urma cu cinci ani de zile dispozitivul iPod, liderul actual al pietei internationale de media playere digitale.

Analistii Reuters spun insa ca desi noul dispozitiv ofera o serie de facilitati atractive, acesta nu va reusi sa distruga iPod-ul.

Oficialii Microsoft sustin ca acest player muzical este doar primul pas facut in crearea unui brand in domeniul dispozitivelor portabile. Compania a anuntat ca intentioneaza sa lanseze cat de curand si un telefon mobil Zune.

- Advertisement -

Zune va avea un spatiu de stocare de 30 gigabytes, iar Microsoft va deschide si un magazin online numit Zune Marketplace in Statele Unite in cursul sezonului de cumparaturi de la inceputul acestei toamne.

Noul dispozitiv care a fost prezentat joi in conferinta de presa, are o forma dreptunghiulara si un aspect asemanator cu playerul iPod dezvoltat de Apple, iar culorile disponibile sunt negru, alb si maro.

Microsoft nu a facut nici un anunt in legatura cu data exacta cand Zune va fi lansat pe piata si nici in legatura cu pretul acestuia, dar a precizat ca dispozitivul se va diferentia de produsul Apple prin faptul ca utilizatorii vor putea sa faca transferuri de fotografii si melodii de la un dispozitiv la altul, prin intermediul conexiunii wireless.

Analistii citati de Reuters spun ca aceasta facilitate, de care iPod nu dispune in prezent, va atrage cativa clienti dar castigul de cota de piata va fi atras pe termen scurt de la alti producatori de playere musicale, precum Creative Technology si SanDisk Corp.

Atat Zune cat si consola de jocuri Xbox fac parte din strategia Microsoft de a diversifica oferta de produse. Oficialii companiei au anuntat ca intentioneaza sa investeasca sute de milioane de dolari pentru a dezvolta si a promova noul dispozitiv, desi au recunoscut ca fructele acestei investitii ar putea fi culese abia peste cativa ani.

Apple controleaza prin iPod mai mult de 50% din piata mondiala de media playere digitale potrivit firmei de cercetare NPD care atentioneaza ca obiectivul Microsoft de a detrona Apple va fi dificil.

Reuters mai subliniaza ca Apple a trecut dincolo de sfera muzicala si a inceput deja sa ofere clientilor posibilitatea de a descarca filme prin intermediul magazinului on-line iTunes si asta in plus la numarul tot mai mare de programe de televiziune la care clientii au deja acces.

Ca urmare si Microsoft a anuntat ca va discuta cu mai multe televiziuni si studiouri de filme pentru a putea oferi si posibilitatea de descarcari video prin intermediul magazinului online Zune Marketplace.

HotNews.ro, 15 sep 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x