Thursday, March 28, 2024

Renault a lansat in Romania noile versiuni Scenic si Grand Scenic

Must Read

Renault a lansat marti in Romania o noua versiune a modelului Scenic cu cinci locuri si a versiunii cu sapte locuri, Grand Scenic. Oferta de motorizari pentru noul Scenic si Grand Scenic cuprinde trei diesel-uri cu tehnologie common rail si un motor pe benzina cu 16 supape. Cu cilindree cuprinse intre 1,5 litri pana la 1,9 litri, puterea motarelor diesel se esaloneaza de la 80 la 120 cai putere. Motorul pe benzina dezvolta 110 cai putere.

Gama de transmisii este compusa din doua cutii de viteze manuale cu cinci si sase trepte si o cutie de viteze automata proactive.

Design-ul exterior al noului Scenic continua linia deschisa de predecesorul sau, imbogatindu-se totodata cu elemente noi care modernizeaza linia modelului.

Partea frontala adopta un nou calandru in forma unui de V plonjant, in linie cu identitatea vizuala promovata de ultimele modele Renault lansate. Gura inferioara de aerisire este mai larga, iar proiectoarele de ceata sunt plasate mult catre exterior. Mai modern, noul design al proiectoarelor este valorizat de un modul eliptic cu halogen sau xenon. La partea din spate constructorul adopta farurile cu diode.

- Advertisement -

Scenic beneficiaza de asemenea de noi culori ale caroseriei: Bleu Crepuscule, Bleu Extrême, Bleu Iceberg, Gris Beige si Vert Goyave.

Noul model ofera un nivel inalt de siguranta activa si pasiva gratie sistemelor care ajuta la prevenirea riscului, la corectarea traiectoriei in situatii de urgenta si protejeaza ocupantii in eventualitatea unui impact.

Constructorul francez propune pe noul Scenic ansamblul dispozitivelor de asistenta la conducere cum ar fi sistemul ABS, asistenta la franarea de urgenta si EBV (repartitor electronic).

Construit pe plateforma C a aliantei Renault-Nissan, noul model este fabricat la uzina Renault din Douai, nordul Frantei.

Pretul CIP al noului Scenic, versiune Authentique 1,6 16 V 110 CP este de 13 141 euro si 15 794 euro cu toate taxele.

De la lansarea in 2003 si pana la sfarsitul lunii mai, in uzina din Douai au fost produse peste un milion de exemplare ale modelului Scenic II.

Potrivit companiei, modelul Scenic reprezinta 50% din vanzarile gamei Megane in vestul Europei.

Cota de piata a modelului Scenic II in clasa monovolumelor compacte este de aproximativ 19% in Europa de Vest, de la lansare si pana in prezent.

HotNews.ro, D.C., 12 sep 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x