Thursday, March 28, 2024

Romania se afla pe locul 68 in topul competitivitatii economice

Must Read

Romania se afla pe locul 68 in topul celor mai competitive tari din punct de vedere economic, cu o pozitie mai jos decat cea de anul trecut, conform topului realizat de World Economic Forum in randul a 125 de state dezvoltate.

In fruntea topului se afla Elvetia, urmata, in ordine, de Finlanda si Suedia, in timp ce liderul clasamentului de anul trecut, Statele Unite, a coborat pana pe locul sase mai ales din cauza problemele macroeconomice care au erodat perspectivele de dezvoltare.

Dintre statele care au aderat la UE in anul 2004, cel mai bine plasata este Estonia, care se afla pe locul 25, urmata de Cehia – locul 29, Slovenia – locul 33 si Letonia – pe pozitia 36.

Bulgaria se situeaza in acest an pe pozitia 72, dupa ce anul trecut se afla pe locul 61. In urma Romaniei se mai situeaza Ucraina pe 78, Macedonia si Moldova pe locurile 80, respective 86.

- Advertisement -

Raportul realizat de World Economic Forum a fost intocmit pe baza datelor economice disponibile si a unui sondaj de opinie, fiind intervievati peste 11.000 de oameni de afaceri din cele 125 de tari cuprinse in clasament.

World Economic Forum este o organizatie internationala independenta, non-profit, fondata in anul 1971 avandu-si sediul la Geneva, in Elvetia. Organizatia isi propune sa intermedieze dialogul dintre liderii politici pentru a stabili un program de imbunatatire a situatiei economice mondiale.

HotNews.ro, D.C., 26 sep 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x