Thursday, March 28, 2024

Am scapat de poluarea de pe Dunare

Must Read

Ministerul Mediului a anuntat, duminica, ca fenomenul de poluare cu produse petroliere de pe fluviul Dunarea a fost stopat. Autoritatile nu mai sunt in alerta.

“In acest moment alerta permanenta privind poluarea cu produse petroliere este suspendata. Nu au mai fost identificate nici macar irizatii de produs petrolier pe fluviul Dunare”, a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, Sulfina Barbu, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor.

Reprezentantii Directiilor de Ape si ai Politiei de Frontiera vor patrula continuu, pana duminica la ora 22.00 dupa aceasta ora patrularea intrand in regim normal, spune ministrul Mediului.

Potrivit autoritatilor, Romania a folosit pentru stoparea poluarii de pe Dunare aproximativ 15,5 tone de material absorbant biodegradabil de tip spillsorb si 1,6 km de baraje plutitoare.

- Advertisement -

Valoarea provizorie a fondurilor utilizate pentru combaterea poluarii de pe Dunare este de 988 220 RON.

In plus, Romania a donat Bulgariei 6,5 tone de material absorbant si 200 metri liniari de baraje plutitoare, valoarea estimativa a ajutorului fiind de aproape 200 000 RON.

„Calitatea apei fluviului Dunarea se inscrie in parametri normali. De asemenea nu s-au semnalat cazuri de mortalitate piscicola sau la pasari, in zona afectata de poluare”, a adaugat ministrul Barbu.

Sute de tone de petrol provenit de la terminalul din localitatea Prahovo, din Serbia, au ajuns in Dunare, in 4 octombrie, in urma unei fisuri aparute la o conducta. Suprafata poluata a ajuns la 50 de kilometri lungime si latime intre 60 si 300 de metri.

Cu toate acestea, Serbia a respins cererea Romaniei privind acordarea de despagubiri ca urmare a poluarii cu petrol a Dunarii, motivand ca nu se cunoaste sursa poluarii.

Serbia si-a mentinut pozitia chiar daca ministerului sarb al Agriculturii, recunostea ca s-a produs o scurgere de petrol in Dunare, de la un depozit al Companiei petroliere din Prahovo.

HotNews.ro, C.N.A., 08 oct 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x