Thursday, March 28, 2024

Ghidul investitorului englez in Romania

Must Read

Optiunea imobiliara cea mai buna in Romania o reprezinta proiectele de constructii noi din zona litoralului si a Vaii Prahovei.

Capcane juridice, o birocratie kafkiana, oficiali locali indiferenti si o cultura care nu intelege urgenta rezolvarii unei probleme pot innebuni un potential investitor in Romania, afirma “Financial Times” (“FT”) intr-un articol despre potentialul imobiliar al tarii noastre.

„Desigur, dificultati similare pot fi intilnite si in Franta, dar nu la aceeasi scara si nu cu aceeasi persistenta. Adaugati drumurile cumplite, care fac ca la majoritatea caselor de vis sa fie greu de ajuns si incepeti sa va conturati imaginea. Bun venit in Balcani!“, comenteaza „FT“.

Ziarul afirma ca, o data cu aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, cele doua tari intra in atentia a mii de potentiali cumparatori, care cauta case de vacanta ieftine si, daca Bulgaria a reusit sa atraga pina acum interesul, urmeaza si rindul Romaniei.

- Advertisement -

Avocatul absolut necesar

Ziarul afirma ca, pentru cumparatorii care cauta o singura casa, agentii recomanda centrul si vestul Romaniei, in apropiere de orasele mai mici. ‘’Cluj-Napoca, Sighisoara si Sibiu au centre istorice si ofera servicii tot mai moderne, de la mall-uri si bacanii la clinici medicale private si mecanici auto de incredere.

Din pacate, litoralul Romaniei ofera doar citeva dintre vilele vechi’’.

Ziarul avertizeaza ca, indiferent de locul investitiei, sint absolut necesari un avocat priceput si un agent de incredere, deoarece in Romania inca mai exista cereri de restituire, iar cumparatorii nu se pot baza pe contracte pentru aplicarea angajamentelor vinzatorului, deoarece “tribunalele sint lente si deseori corupte”.
Integral in Cotidianul

Cotidianul, 16 oct 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x