Thursday, March 28, 2024

Miron Cozma vrea 4 milioane de euro de la statul roman

Must Read

Miron Cozma a inaintat Tribunalului Bucuresti o cerere prin care solicita despagubiri de la statul roman in valoare de patru milioane de euro. Cozma sustine ca este detinut ilegal, dupa ce Ion Iliescu l-a gratiat, iar apoi a revocat decretul. In cererea sa, fostul lider al minerilor arata ca 178 de zile a stat ilegal in inchisoare.

In iunie anul acesta, Judecatoria sectorului 5 a decis ca fostul lider sindical din Valea Jiului sa ramana in inchisoare, el putand reveni cu o noua cerere de eliberare conditionata dupa sase luni, respectiv la 1 ianuarie 2007.

Fostul lider al minerilor Miron Cozma, condamnat la 18 ani de inchisoare, a inaintat Tribunalului Bucuresti o cerere prin care solicita despagubiri de la statul roman in valoare de patru milioane de euro. Cozma sustine ca este detinut ilegal, dupa ce fostul sef al statului Ion Iliescu l-a gratiat, iar apoi a revocat decretul.

In cererea sa, fostul lider al minerilor arata ca 178 de zile a stat ilegal in inchisoare. Ministerul Finantelor Publice a depus, ieri, o serie de acte, avocatul lui Miron Cozma solicitand instantei acordarea unui termen de judecata pana la care sa poata studia documentele. Tribunalul Bucuresti a amanat dezbaterile in acest proces pentru data de 13 noiembrie.

- Advertisement -

Miron Cozma a avut posibilitatea de a cere eliberarea conditionata dupa ce instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis, la inceputul lunii decembrie 2005, contopirea pedepselor pe care Cozma le-a primit pentru implicarea in doua mineriade: sapte ani si 11 luni inchisoare (pedeapsa executata deja pentru mineriada din 1991) si zece ani de inchisoare (pedeapsa aplicata de instanta suprema pentru mineriada de la Costesti, din februarie 1999).

Citeste articolul complet in Gardianul

Gardianul, 03 oct 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x