Thursday, March 28, 2024

Muhammad Yunus si Banca Grameen au castigat Nobelul Pentru Pace

Must Read

Banca Grameen din Bangladesh si fondatorul sau, Muhammad Yunus, au impartit Premiul Nobel Pentru Pace din acest an pentru lansarea luptei impotriva saraciei in intreaga lume, informeaza Reuters. Pacea nu poate fi mentinuta pe termen lung decat daca exista numeroase grupuri de persoane care sa gaseasca solutii pentru a scapa populatia de saracie.

O solutie oferita de Yunus si Banca Grameen este Microcredit. Yunus sustine ca eliminarea saraciei serveste la apararea democratiei si a drepturilor omului.

Muhammad Yunus si-a demonstrat ca poate fi un lider care sa transforme idealurile in lucruri reale, in beneficiul a milioane de oameni, nu numai in Bangladesh, ci si din multe alte tari.

Imprumuturile acordate persoanelor sarace fara a le cere niciun fel de garantie financiara s-au dovedit a fi o idee care nu poate fi pusa in practica. Yunus a reusit, cu ajutorul semnificativ al bancii Grameen, sa faca din microcredite unul dintre cele mai importante instrumente in lupta impotriva saraciei.

- Advertisement -

Banca Grameen a constituit un model pentru multe institutii in privinta acordarii microcreditelor, care s-au raspandit rapid in intreaga lume. Orice persoana din lume are dreptul de a trai o viata decenta.
Microcredit a demonstrat a fi o forta importanta in ceea ce priveste libertatea in societatile in care femeile, in general, trebuie sa lupte impotriva conditiilor sociale si econimice represive. Cresterea economica si democratia nu pot fi la potential maxim decat daca femeile vor putea fi pe picior de egalitate cu barbatii.

Dorinta dintotdeauna a lui Yunus este de a elimina saracia din lume. Aceasta nu poate fi indeplinita doar cu ajutorul microcreditelor. Dar Muhammad Yunus si Banca Grameen au aratat ca, daca vor face eforturi in continuare, microcreditele vor avea un rol semnificativ.

HotNews.ro, S.B., 13 oct 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x