Friday, March 29, 2024

Un hacker norvegian a spart sistemul de siguranta al Apple iTunes

Must Read

DVD Jon, hackerul devenit celebru pentru decriptarea DVD-urilor, a reusit sa sparga sistemul de siguranta Apple FairPlay, care le permitea utilizatorilor de iPod-uri sa descarce melodii doar de pe iTunes, magazinul online de muzica al Apple, informeaza Reuters.

Jon Lech Johansen, cunoscut drept DVD Jon, in varsta de 22 de ani, este un tanar de origine norvegiana, care in prezent locuieste in San Francisco si este angajat al companiei de IT DoubleTwist.

Hackerul profesionist a reusit sa sparga sistemul de securitate folosit de Apple Computer Inc., sistem care asigura exclusivitatea magazinului iTunes in descarcarea de melodii pe playerele media iPod, a anuntat marti directorul companiei pentru care lucreaza.

Prin sistemul de siguranta FairPlay, melodiile cumparate prin iTunes pot fi ascultate doar pe iPod-uri, in timp ce melodiile cumparate din alte magazine de muzica virtuale nu sunt recunoscute de playerele Apple.

- Advertisement -

Realizarea lui DVD Jon vine in ajutorul unor companii ca Microsoft Corp., Nokia, Sony Ericsson sau Samsung Electronics Co. Ltd., marii rivali ai Apple Computer, care s-au pronuntat deja ca fiind dornici sa ofere noi combinatii de servicii de descarcare de muzica si playere.

HotNews.ro, L. Gliga, 25 oct 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x