Friday, March 29, 2024

Actorul francez, Philippe Noiret, a decedat

Must Read

Starul francez, Philippe Noiret, unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti actori ai generatiei lui, a decedat joi, la varsta de 76 de ani, informeaza bbc.com.

Noiret, care a jucat in peste 125 de filme de-a lungul carierei sale, care a avut o durata de aproape jumatate de secol, a decedat din cauza cancerului.

Renumit pentru flexibilitatea sa, actorul a fost capabil sa interpreteze atat rolurile personajelor din inalta societate, cat si pe cele ale oamenilor de rand.

Cel mai renumit film in care a jucat a fost “Cinema Paradiso”. Alte roluri memorabile au fost cel al poetului Pablo Neruda din “Il Postino” si cel al unui lacom, de varsta a doua, din “La Grande Bouffe”.

- Advertisement -

Prim-ministrul Frantei, Dominique de Villepin, a declarat ca lumea teatrului si a filmului a ramas “orfana”, odata cu moartea lui Noiret.

“Prin vocea sa, prin alura sa, Philippe Noiret a stiut cum sa atraga si sa exprime o parte din sufletul francez. Silueta sa si vocea, atat de gingase si familiare, ne vor lipsi fiecaruia dintre noi.”, a declarat premierul.

HotNews.ro, S.B., 24 nov 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x