Thursday, March 28, 2024

Campania anti-romani a tabloidului The Sun continua

Must Read

The Sun ataca din nou Romania, MAE cere explicatii Guvernului britanic, iar grupurile de lobby din insula regreta decizia de restrictionare a accesului muncitorilor romani. Campania de presa dusa de tabloidul britanic The Sun impotriva emigrantilor romani, episodul din 2 noiembrie.

Reporterii The Sun prezinta in prima parte a materialului povestea unei tinere din Romania pe care au “cumparat-o de la mafiotii romani”. Maria, a carei poza este blurata, relateaza pentru The Sun povestea abuzurilor repetate la care a fost supusa.

Jurnalistii nu ezita sa afirme cu convingere ca “gangsteri” precum cei care au vandut-o pe Maria “vor lua cu asalt Marea Britanie” dupa 1 ianuarie.

Materialul din data de 2 noiembrie nu aduce noutati fata de cel publicat miercuri, 1 noiembrie, fiind practic descrierea unui tablou apocaliptic – ceea ce va deveni Marea Britanie dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

- Advertisement -

“Traficul de carne vie e o afacere prospera in Romania si Bulgaria”

“Exista temeri multiple cum ca dupa data de 21 ianuarie 2007, alaturi de muncitori legali si cei ce viziteaza insula in scop turistic in Marea britanie vor ajunge membri ai lumii interlope din cele doua tari”, scrie The Sun.

Numarul tinerelor fortate sa se prostitueze e de ordinul miilor, cele mai multe fiind batute si violate pentru ca apoi sa fie scoase pe strazile marilor orase pentru a se prostitua, scrie tabloidul din Insula. Mai mult, Bulgaria este supranumita de The Sun “Thailanda Europei”.

In editia de miercuri, 1 noiembrie, jurnalistii de la cotidianul The Sun citau un document secret al Guvernului britanic, care ar atrage atentia asupra faptului ca odata cu integrarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, insula va deveni tinta unui val de infractori.

Documentul secret citat de The Sun prezice o crestere „devastatoare” a numarului de conflicte stradale, a traficului de fiinte umane, prostitutiei si fraudelor bancare dupa ce romanii si bulgarii vor avea accesul nerestrictionat.

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe din Romania au precizat pentru HotNews.ro ca au solicitat lamuriri partii britanice asupra documentului citat de presa britanica.

Acestia au mentionat ca obiectivul Romaniei, in prezent, este sa se asigure ca aceasta restrictie va fi temporara.

„Romania a transmis catre factorii guvernamentali, opozitie si opinia publica britanica pozitia Romaniei fata de decizia recenta de restrictionare a accesului lucratorilor romani pe piata fortei de munca din Marea Britanie”, precizeaza reprezentantii MAE.

La jumatate lunii septembrie HotNews.ro a relatat, citand cotidianul The Guardian, despre intalnirea grupului de lobby Business for New Europe (BFNE) cu premierul britanic Tony Blair.

Innfiintat in martie 2006, la initiativa lui Roland Rudd, acest grup de presiune are un scop precis: lobby pentru libera circulatie a fortei de munca in Marea Britanie.

Contactati de HotNews, reprezentantii Business for New Europe, nu au reusit sa ofere o explicatie asupra campaniei derulate de The Sun, insa si-au exprimat regretul legat de decizia autoritatilor britanice de a impune restrictii muncitprilor romani.

“Uram bun venit muncitorilor din Romania si Bulgaria, muncitori care vor avea o contributie imendsa asupra economiei britanice. Ne exprimam totusi regretul ca anumite restrictii au fost impuse si speram ca piata muncii din Marea britanie sa se deschida complet cat mai curand posibil”.

HotNews.ro, R.S., 02 nov 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x