Thursday, March 28, 2024

De la 1 ianuarie, romanii pot avea pasapoarte temporare

Must Read

Ministerul de Externe va introduce pasaportul temporar ce va fi eliberat la cerere, romanilor rezidenti in tarile Uniunii Europene care si-au pierdut pasaportul sau cartea de identitate si nu doresc sa se intoarca in tara pentru reemiterea acestora.

Anuntul a fost facut, joi, la o conferinta de presa, de directorul general pentru afaceri consulare din Ministerul de Externe, Petre Catrinciuc.

“De la 1 ianuarie 2007, cetatenii romani vor putea calatori in spatiul UE prezentand la frontiera doar pasaportul sau cartea de identitate.

Sfatul nostru este sa tina separat aceste documente, dar daca, de exemplu, un cetatean roman care munceste in Spania sau Italia isi pierde actul de identitate, el nu va fi nevoit sa se intoarca in Romania pentru a-si intocmi un nou astfel de document, ci va putea solicita oficiilor noastre consulare emiterea unui pasaport temporar” – a mai precizat Catrinciuc, potrivit TVR.

- Advertisement -

Ministerul de Externe a comandat deja 50.000 de astfel de pasapoarte temporare, al caror termen de valabilitate este de un an. Ele au acelasi pret ca al unui pasaport obisnuit, insa au elemente de securitate mai sigure.

HotNews.ro, D. Mihai, 10 nov 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x