Friday, March 29, 2024

Vedetele, deposedate de domenii

Must Read

Adresele de internet ale vedetelor romanesti au fost inregistrate la inceputul anului 2006 de o companie cipriota. In spatele intregii povesti pare sa se afle Vlad Stan, directorul unei cunoscute agentii romanesti de publicitate pe internet: Vodanet.

Daca verifici pe internet cui apartin adresele corespunzatoare numelor vedetelor autohtone, in cea mai mare parte a cazurilor vei descoperi ca acestea au fost cumparate de aceeasi companie: Carpa Enterprises Limited, inregistrata in Cipru. Ca persoana de contact apare Vlad Stan, directorul Vodanet, o agentie romaneasca de publicitate online. Evident, vedetele ale caror domenii au fost rezervate nu au fost contactate de reprezentantii agentiei.

PE SEST. Actiunea s-a desfasurat discret, fara precizari privind motivatiile sau intentiile in aceasta privinta. PR Manager-ul Vodanet, Irina Vochita, ne-a declarat ca nici un fel de informatie legata de acest subiect nu poate fi dezvaluita pana cand nu vor emite un comunicat oficial. Domenii precum cristiantudor popescu.ro, mirceadinescu.ro, andreeaesca.ro sunt deja “luate”. Daca vreuna din personalitatile de mai sus ar vrea sa isi faca un site trebuie sa aleaga un alt nume. Evident, exista si varianta de a-si recastiga domeniul respectiv in justitie sau printr-o intelegere cu posesorul actual.

REGULI. In regulamentul registrului de domenii.ro, ROTLD, se mentioneaza ca inregistrarea unui domeniu nu ofera decat dreptul de folosinta asupra sa. Seful Serviciului administrare domenii.ro, Eugen Staicut, ne-a declarat ca pentru litigiile intre persoane fizice rezolvarea se gaseste in justitie. In ceea ce ii priveste, in cazurile unor domenii cu numele unor persoane celebre, ROTLD solicita cumparatorului o declaratie suplimentara in care sa isi asume toata responsabilitatea pentru achizitia efectuata – masura luata mai ales in campaniile electorale.

- Advertisement -

ROTLD poate suspenda delegarea unui domeniu de internet daca acesta este utilizat intr-o maniera care cauzeaza confuzie in randul utilizatorilor sau in urma unei hotarari judecatoresti sau a unei decizii venite din partea unor organizatii cu autoritate in domeniu.

OCUPATE
Va prezentam mai jos o parte din lunga lista a domeniilor de internet rezervate de compania Carpa Enterprises Limited, inregistrata in Cipru, la Nicosia. Drept reprezentant al acesteia apare Vlad Stan, cu adresa de mail la vodanet.ro. Reprezentantii companiei au refuzat sa faca precizari legate de inregistrarea numelor vedetelor.

www.ovidiuioanitoaia.ro / www.mirceabadea.ro / www.cornelnistorescu.ro / www.cristiantudorpopescu.ro / www.emilhurezeanu.ro / www.lucianmandruta.ro / www.mirceadinescu.ro / www.steliantanase.ro / www.cristinatopescu.ro / www.vladpetreanu.ro / www.alessandrastoicescu.ro / www.andreeaberecleanu.ro / www.andreizaharescu.ro / www.mircearadu.ro / www.adelinpetrisor.ro / www.danadeac.ro / www.moiseguran.ro / www.mihaigadea.ro / www.mariacoman.ro / www.danagrecu.ro / www.andreeaesca.ro / www.amaliaenache.ro / www.betyblagu.ro

Integral in Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x