Tuesday, March 19, 2024

Top 10 al celor mai bizari din lume

Must Read

Bizareriile, extravagantele si recordurile ciudate se numara printre subiectele preferate ale publicului larg din intreaga lume. Iar televiziunile, ziarele, revistele si site-urile se afla intr-o adevarata competitie in ceea ce priveste descoperirea si prezentarea unor astfel de lucruri, fapte sau evenimente.

Mai mult, realizatorilor site-ului Oddpeak.com le-a venit ideea de a alcatui un “Top 10” al celor mai ciudate persoane din lume. Iar rezultatele sunt cu mult peste ceea ce v-ati imaginat vreodata… Ciudat este si faptul ca in clasamentul Oddpeak.com sunt numai barbati.

Hai Ngoc – Trei decenii fara somn

Thailandezul in varsta de 64 de ani nu a mai putut inchide un ochi dupa ce a suferit de o febra ciudata, in 1973. Ceea ce inseamna ca de aproximativ 11.700 de nopti Hai Ngoc nu a mai inchis un ochi. “Nu stiu daca insomnia a avut un impact asupra sanatatii mele. Eu ma simt inca sanatos si pot lucra ca toti ceilalti oameni”, a declarat Ngoc.

- Advertisement -

In prezent, thailandezul are sase copii si traieste la o ferma unde are grija de porci si de gaini.

Sanju Bhagat – “Insarcinat” cu propriul frate

Indianul Sanju Bhagat a avut candva un stomac atat de umflat incat parea “gravid” in luna a noua si a trait 36 de ani cu aceasta problema. In iunie 1999, indianul a decis sa se opereze, iar doctorii care au dus la bun sfarsit interventia chirurgicala au avut socul vietii. La inceput, acestia au crezut ca era vorba de o tumoare gigantica.

Din stomacul lui Bhagat au iesit, insa mai multi litri de lichid si o fiinta umana, fratele sau geaman. Diagnosticul: “fetus in fetu”.

Shoichi Yokoi – 28 de ani ascuns in jungla

Japonezul Shoichi Yokoi a fost un soldat inregimentat, in 1941, in Armata Imperiala Japoneza, fiind trimis pe frontul din Guam la putin timp dupa aceea. In anul 1944, americanii au cucerit insula, iar Yokoi a decis sa se ascunda in jungla din regiune.

Si a ramas acolo, intr-o pestera, timp de 28 de ani, temandu-se sa iasa din ascunzatoare chiar si dupa ce gasise fluturasi in care era anuntata incheierea razboiului. La 24 ianuarie 1972, Yokoi a fost gasit de doi locuitori ai insulei. “Mi-era rusine sa ma intorc viu”, a declarat el atunci, avand in spate pusca sa ruginita.

Sir Alfred Mehran – De 19 ani in “Zone d’attente”

Mehran Karimi Nasseri, cunoscut si sub numele de Sir Alfred Mehran, este un refugiat iranian care traieste in sala de asteptare a Terminalului 1 de la Aeroportul Charles de Gaulle ( Paris ) din data de 8 august 1988. Mehran a fost inchis, torturat si expulzat din tara sa natala. El a incercat, fara succes, sa obtina azil in mai multe tari europene.

Iar cand a vrut sa ajunga in Marea Britanie, s-a intamplat sa fie jefuit si sa ramana fara bagaje pe Aeroportul Charles de Gaulle, de unde dorea sa zboare spre Heathrow (Londra). El a reusit sa se urce in avion, dar ajuns pe Heathrow fara actele necesare, a fost trimis inapoi de catre politia britanica.

Revenit pe aeroportul francez, Nasseri nu a putut sa-si dovedeasca identitatea si nici statutul de refugiat, motiv pentru care i s-a cerut sa astepte clarificarea situatiei sale in “Zone d’attente” (sala de asteptare). Si acolo a ramas pana in ziua de astazi. Teoretic, el poate parasi terminalul oricand doreste, insa, din moment ce toata lumea a ajuns sa-l cunoasca…

Matayoshi Mitsuo – Iisus “made in Japan”

Matayoshi Mitsuo este un politician japonez excentric, convins ca este Dumnezeu si Iisus Hristos. Potrivit programului sau, va conduce Judecata Finala din ipostaza de Fiu al lui Dumnezeu, acest lucru urmand sa aiba loc prin intermediul actualului sistem politic. Primul pas ca Salvator al omenirii e sa fie ales in postul de premier al Japoniei.

Apoi, el va reforma societatea japoneza, dupa care va deveni secretar general al ONU. Prin urmare, va fi un Iisus care va conduce intreaga lume nu doar din punct de vedere religios, ci si politic.

Lal Bihari – Mortul viu

Lal Bihari (nascut in 1961) este un fermier din Uttar Pradesh, India. El a figurat in registrele oficiale pentru persoanele decedate, timp de 18 ani, intre 1976 si 1994. In aceasta perioada, a infiintat Asociatia Persoanelor Decedate, luptandu-se cu sistemul birocratic, pentru a dovedi ca este viu.

“Moartea” lui Bihari a survenit in 1976, cand a incercat sa obtina un imprumut de la banca. Ofiterii de credit i-au spus ca nu-l pot ajuta, intrucat este mort. Explicatia? Unchiul sau mituise un oficial din guvern pentru a-l inregistra ca persoana decedata, astfel incat sa puna mana pe proprietatile sale.
Integral in Romania Libera

Romania Libera, Razvan Scaesteanu, 13 dec 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x