Thursday, March 28, 2024

Hacker roman transforma un server NASA in chat room

Must Read

Un tinar roman este acuzat de patrunderea ilegala in peste 150 de computere apartinind institutiilor publice din SUA, provocind astfel pagube de aproape 1,5 milioane de dolari, relateaza agentiile de presa.

Printre institutiile afectate se numara NASA, Departamentul american pentru Energie si Marina Militara.

Tinarul roman se numeste Victor Faur, are 26 de ani si este din Arad. El este acuzat de noua infractiuni legate de patrunderea ilegala in retele de calculator, printre capetele de acuzare numarandu-se si acela de conspiratie.

Tinarul risca nu mai putin de 54 de ani de inchisoare daca va fi condamnat pentru toate acuzatiile aduse, a declarat Thom Mrozek, purtator de cuvint al Procuratorii federale.

- Advertisement -

Faur a fost deja anchetat de autoritatile romane pentru alte acuzatii si va adus la Los Angeles, dupa rezolvarea cazului din Romania.

Guvernul american banuieste ca Victor Faur este liderul unui grup de hackeri numit WhiteHat Team (Echipa Palariilor Albe), care si-a propus sa sparga computere ale institutiilor publice americane numai pentru ca acestea se spune ca ar fi cele mai sigure din lume.

Dupa ce reusea sa sparga o retea, Faur programa computerele sa functioneze ca un chat room, prin intermediul careia comunica cu ceilalti membri ai retelei.

In acest timp, hackerii cautau date de identificare care sa le permita sa intre in alte computere utilizate pentru stringerea, arhivarea si analizarea datelor stiintifice.

Lucian Luca, doctor conferentiar in cadrul Universitatii Tibiscus din Timisoara l-a avut pe Victor Faur student la orele sale.

“Nu era un student dintre cei buni. A facut primii doi ani de facultate la noi apoi s-a transferat la Arad”, spune profesorul Luca.

“Lipsea perioade lungi de timp de la cursuri si apoi revenea. Tatal sau care e medic se mai interesa de el si banuiesc ca l-a transferat la Arad ca sa il tina sub control” a mai precizat Lucian Luca.

UPDATE 1: Conform cititorilor Hotnews.ro, nick-name-ul folosit de Victor Faur era SirVic.

UPDATE 2: Inspectoratul General al Politiei Romane a confirmat pentru HotNews.ro ca Victor Faur este in atentia politiei. “Cazul sau este cercetat de specialistii in criminalitate informatica”, ne-a declarat un inalt oficial din IGPR.

HotNews.ro, M.C., 01 dec 2006

- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
gibidi
16 years ago

Prea tare omuletzul!

- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x