Thursday, March 28, 2024

Orice trusa medicala auto omologata in UE este valabila si in Romania

Must Read

Sanctionarea drastica a lipsei truselor medicale si a extinctoarelor de la bordul masinilor aflate in circulatie a dus la un adevarat scandal pe aceasta tema. Totul a plecat de la faptul ca, in piata, a fost indusa ideea ca doar produsele firmei Vesta Investment sunt autorizate. Justificarea a fost ca alte truse nu aveau timbrul RAR. De aici a pornit zvonul ca numai produsele acelei societati sunt avizate.

Registrul Auto Roman a precizat insa ca, “de la data aderarii Romaniei la UE, produsele fabricate si comercializate legal in tari membre sunt exceptate de la obligativitatea omologarii RAR in vederea punerii pe piata”.

In privinta truselor sanitare, companiile Vesta si Algomed au primit avizul RAR pentru producerea acestora, iar firmele Velfina si General Grup Pitesti sunt in curs de avizare si vor intra in cateva zile pe piata.

Firme romanesti omologate

- Advertisement -

Conform prevederilor legale, Ministerul Sanatatii a mai avizat inca o societate pentru comercializarea truselor medicale. Referitor la stingatoare, trei companii au certificarea RAR: Gefil Filipestii de Padure, Instal Somet Buzau si Romtec Iasi. In momentul de fata, la pompieri mai sunt inscrise inca 16 firme care asteapta intrarea pe piata.

In Romania, Vesta Investment are omologare internationala acor-data de ministrul transporturilor pentru productia de triunghiuri reflectorizante, iar Conex Grup Iasi are certificare RAR pentru punerea pe piata a unui produs fabricat in China si omologat in Olanda.

Timbrele RAR nu sunt obligatorii pentru produsele UE

“Insemnele Registrului Auto Roman nu se vor mai regasi pe toate trusele medicale si stingatoarele de pe piata romaneasca pentru ca, asa cum se precizeaza in OG 34/2005, de la data aderarii Romaniei la UE, produsele fabricate si comercializate legal in tari membre ale UE, altele decat Romania, sunt exceptate de la obligativitatea omologarii RAR in vederea punerii pe piata”, ne-a declarat Daniel Patentasu, directorul general al RAR.

Adevarul, Mihai Duta , Delia Budurca, 20 ian 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x