Friday, March 29, 2024

Patru morti si doi raniti pe un santier din Capitala

Must Read

Grav accident in Bucuresti. O macara s-a prabusit, miercuri dimineata, peste mai multi muncitori care lucrau pe un santier situat pe strada Dimitrie Pompei din Capitala. Patru persoane si-au pierdut viata, iar alte doua au fost ranite grav. Ranitii au fost transportati la Spitalul de Urgenta Floreasca, transmit televiziunile romanesti de stiri.

Muncitorii raniti – in stare grava, dar stabila

Purtatorul de cuvant al spitalului, Bogdan Oprita, a declarat ca starea celor doi muncitori este stabila, dar grava. Cele doua victime au suferit politraumatisme. Unul dintre muncitori – in varsta de 26 de ani, se afla la Sectia terapie intensiva. Cel de-al doilea are 27 de ani si se afla intr-o stare de mai buna decat primul. Ambii sunt constienti.

Cum s-a intamplat accidentul

- Advertisement -

Potrivit primelor informatii, liftul exterior al macaralei a cedat. Macaraua avea atasate doua platforme culisante. Patru dintre muncitori erau, la momentul incidentului, pe cea superioara, aflata la peste zece metri inaltime, iar ceilalti doi, pe platforma inferioara, situata aproape de sol.

Sistemul electric de functionare al macaralei s-a defectat si atunci platforma superioara a cazut peste cea inferioara, dupa care s-a rupt in doua. Macaraua apartinea firmei Girueta si fusese folosita la construirea unui imobil de birouri cu opt etaje, ridicat de societatea ComNord, pentru beneficiarul Novo Parc 2 SRL.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, aflat la fata locului, a declarat ca firma de constructii lucra in legalitate, avand trei autorizatii. Muncitorii care au decedat aveau varste cuprinse intre 21 si 50 de ani.

Cauzele accidentului vor fi cunoscute saptamana viitoare

Inspectia Muncii a demarat o ancheta pentru a afla cauzele accidentului. Inspectorul general de stat, Mariana Basuc, a declarat, pentru Radio Romania Actualitati, ca s-a infiintat, in acest sens, o comisie centrala care va coordona cercetarea. “Acest echipament nu avea de ce sa se prabuseasca daca era nou si era montat si exploatat conform procedurilor” – a mai precizat Mariana Basuc.

Rezultatele anchetei vor fi facute publice, cel mai probabil, saptamana viitoare.

Firma de constructii neaga implicarea in accident

Dupa cum transmite Realitatea TV, firma ComNord respinge orice implicare in accident. Reprezentantii societatii sustin ca lucrarile pe care le aveau de executat erau finalizate, iar macaraua nu era proprietatea societatii.

Intr-un comunicat dat publicitatii se mentioneaza ca lucrarile de demontare a utilajului erau executate de o firma specializata in astfel de lucrari.

UPDATE: Un cititor HotNews.ro a relatat momentul accidentului: “nu pot sa va spun decat ca a picat fulger… nici nu am apucat sa-mi dau seama ce e…

doar ca era prea mare pentru a fi un om si prea aproape de piciorul macaralei pentru a fi o bucata de material…dupa care 3 muncitori au inceput sa coboare panicati pe scara din interiorul piciorului macaralei…

mi-am dat seama ca s-a intamplat ceva dupa viteza cu care coborau, dar nu ma gandeam ca de asemenea proportii…a fost o fractiune de secunda… noroc ca din cladirea unde ma aflam nu se vedea si baza macaralei…”

HotNews.ro, D. Mihai, 17 ian 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x