Friday, March 29, 2024

Topul cantaretilor care au castigat cel mai bine in 2006

Must Read

Pentru cateva staruri ale muzicii, lucrurile nu sunt atat de dificile – chiar daca nu vand inregistrari, casete sau CD-uri, exista alte modalitati de a castiga bani. Cei 10 artisti selectati de revista Forbes au castigat in 2006 in jur de 973 milioane de dolari, fata de cele 994 milioane de dolari acumulate anul trecut.

Pe primul loc al clasamentului s-a situat, ca si anul trecut, trupa de muzica rock The Rolling Stones. Renumitii rockeri au strans in acest an 150,6 milioane de dolari, datorita, in mare parte, turneului “A Bigger Bang”.

Ca majoritatea artistilor din acest top, The Rolling Stones au castigat marea majoritate a banilor (138.5 milioane de dolari) din turneele si concertele sustinute pe parcursul anului trecut.

Ca si in anii trecuti, majoritatea cantaretilor au castigat cei mai multi bani pe scena, si nu in urma inregistrarilor din studio.

- Advertisement -

Acest lucru este demonstrat de un caz concret: Barbra Streisand, cea care a ocupat pozitia a cincea a topului, a castigat in urma vanzarilor de albume aproape 4 milioane de dolari. Aceasta suma este una infima, tinand cont ca artista poate castiga la un singur concert acesti bani.

Artista a obtinut 92,5 milioane de dolari anul trecut, in urma concertelor sustinute in Statele Unite ale Americii (pretul unui bilet de intrare la concert a fost de 300 de dolari).

Din pacate, tinerilor artisti nu le este atat de usor sa castige bani. Pentru trupele care au lansat doar un album sau doua este greu sa primeasca sume foarte mari in urma unui concert. Acest lucru se datoreaza si faptului ca fanii, in general tineri, nu isi permit sa plateasca foarte mult pe un bilet la concert.

De exemplu trupa de muzica country, Rascal Flatts, care a ocupat cea de-a treia pozitie a topului, au vandut cele mai multe albume anul trecut. In schimb fanii au platit doar 46.17 dolari (de aproape 6.5 ori mai putin decat un bilet la concertul Barbrei Streisand) pentru a-i vedea live. Drept urmare, dupa un turneu de 72 de concerte, trupa a castigat 43.6 milioane de dolari.

Topul cantaretilor care au castigat cel mai bine in 2006:

1. The Rolling Stones – 150,6 milioane de dolari
2. Tim McGraw/Faith Hill – 132 milioane de dolari
3. Rascal Flatts – 110,5 milioane de dolari
4. Madonna – 96,8 milioane de dolari
5. Barbra Streisand – 95,8 milioane de dolari
6. Kenny Chesney – 90,1 milioane de dolari
7. Celine Dion – 85,2 milioane de dolari
8. Bon Jovi – 77,5 milioane de dolari
9. Nickelback – 74,1 milioane de dolari
10. Dave Matthews Band – 60,4 milioane de dolari

HotNews.ro, S.B., 27 ian 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x