Tuesday, March 19, 2024

Mona Musca demisioneaza din Parlament si din PLD

Must Read

Deputatul Mona Musca a anuntat, miercuri, ca renunta la mandatul de parlamentar si la calitatea de membru al Partidului Liberal Democrat. Aceasta decizie vine dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a confirmat, marti, verdictul de politie politica pe care Colegiul CNSAS i l-a dat Monei Musca in septembrie 2006.

“Prezenta si munca mea in Parlamentul Romaniei, in actualul context creat in jurul persoanei mele, nu ar mai fi nici pe departe atat de eficiente cum au fost pana acum. Nu as mai putea sa-i reprezint la fel de bine pe cei care m-au trimis in Parlament” – si-a justificat Mona Musca decizia.

Daca as mai ramane acum in Parlament as face-o doar pentru mine, insa eu nu am facut politica doar pentru interesele personale. Nu am facut politica pentru mine, ci pentru a consolida democratia in Romania si mai ales pentru oamenii din aceasta tara” – a afirmat Mona Musca, intr-o declaratie de presa transmisa in direct de televiziunile romanesti de stiri.

“Al doilea motiv pentru care demisionez este de a nu-i legitima pe cei care ar avea motive sa nu ramana in aceasta institutie numita Parlament” – a adaugat Mona Musca. Ea a anuntat, totodata, ca isi va da demisia si din PLD pentru ca acest partid sa nu fie tinta unor atacuri.

- Advertisement -

“Nu ma consider invinsa, am facut 17 ani de politica eficienta, facuta din dragoste de oameni si cu rezultate bune pentru ei si pentru consolidarea democratiei” a mai spus Mona Musca. Ea a anuntat, totodata, ca se va adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, pentru ca justitia din Romania nu i-a facut dreptate.

Mona Musca a calificat drept “nedreapta si neintemeiata” decizia Curtii de Apel, care a confirmat verdictul ca fostul deputat liberal a facut politie politica.

Contextul in care demisioneaza Mona Musca

Dupa verdictul dat marti de Curtea de Apel, Mona Musca risca pierderea mandatului de deputat si maximum de doi inchisoare pentru fals in declaratii oficiale.

Mandatul de parlamentar al Monei Musca putea fi invalidat, daca justitia ar fi gasit-o vinovata de fals in declaratii publice, fiindca a sustinut la depunerea candidaturii pentru Parlament ca nu a colaborat cu Securitatea ca politie politica.

In afara pierderii calitatii de deputat, Mona Musca mai risca, potrivit Codului penal, si o condamnare de maxim doi ani inchisoare pentru fals in declaratii.

Parlamentarii juristi sustin ca Mona Musca nu era obligata sa renunte la mandat

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Sergiu Andon (PC) a declarat pentru HotNews.ro ca din punct de vedere juridic Mona Musca putea sa detina in continuare mandatul de parlamentar: “Nici o lege nu ii interzicea acest lucru pentru ca mandatul a fost dat de catre popor. Din punct de vedere moral trebuie intr-adevar sa demisioneze. Este un gest de onoare pe care dansa si l-a insusit”.

Intrebat daca si Dan Voiculescu ar trebui sa renunte la mandatul de parlamentar, Sergiu Andon a replicat: “Nu este nici o legatura intre situatia doamnei Musca si situatia domnului Voiculescu. Decizia pe care CNSAS a luat-o in cazul Voiculescu a fost una politica.

A fost o comanda politica, decizia fiind luata cu trei voturi murdare. In nici un caz in acest caz nu se va ajunge in situatia doamnei Musca si asta pentru ca Dan Voiculescu este nevinovat si procesul este ca si castigat”.

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Peter Ecktein Kovacs (UDMR), a declarat pentru HotNews.ro ca desi exista mai exista si alti parlamentari care au primit decizia de politie politica din partea CNSAS, nimeni nu ii obliga , nu exista nici o lege care sa le impuna sa renunte la mandatul de ales local: “Este la latitudinea fiecaruia daca vrea sau nu sa faca acest gest de onoare.

Gestul doamnei Mona Musca este un gest de onoare si lauabil. Este cu atat mai laudabil cu cat este cred singurul parlamentar care isi asuma responsabilitatea si renunta la mandatul pe care i l-a dat poporul”.

HotNews.ro, D.Galantonu, D. Mihai, 07 mar 2007

- Advertisement -


- Advertisement -

4 COMENTARII

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
12 years ago

sunt o fetita de 7 ani am nevoie de as avea nevoie de cati va banuti pentru ai ajuta pe parinti mei sai faca botezul fratelui meu de 2 luni mersi!

Anonymous
12 years ago

buna domnul becale sunt o fata de 22 de ani noi suntem 15 frati eu sunt mai mare de cand ma stiu eu am dus o veata foarte grea si am fost foarte cinuita de parinti mei am crescut pe frati mei parint meu nu prea ma lasat la scoala avem zile cand nu avem ce manca am ancercat sa ma anganzez si am lucrat da acuma nu mai gasesc servici si ame foarte greu as vrea sami termin scoala da nu am bani casa pot avea un serviciu sa pot sami cresc frati nu stiu cum sa va povestesc veata mea da tare mult meas dori sa puteti sa ma sunati sa va spun ce am pe suflet multumesc mult

Anonymous
12 years ago

Ma numec nedea adelin am evoie de bani pentru a infinta o echipa numita fc. steaua babeni si imi trebui bani de echipamente primaria nea facut stadion si ne trebui echipamente. Copii vor sa joace la steaua si daca vreti de ne dati 300 de lei vom infinta echipa. sunt din babenijud valcea email adelinbos@yahoo.com

Anonymous
13 years ago

Ma numesc Hauta vasilica in varsta de 55 de ani locuiesc in orasul mangalia judetul constanta acum 4 ani am necesitat o
interventie chirurgicala cord deschis mi sa facut un triplu bypass aortocoronarian in urma caruia din greseala medicilor am
ramas invalida mia fost amputat o treime din piciorul drept si de atunci sunt imobilizata intrun carut am nevoie de o proteza
ultra performanta si un stend cu substanta. Si rog pe cei care au suflet si mila sa ma ajute sa strang bani necesari pentru a ma
putea misca deoarece depind de ajutor si de insotitor permanent am o pensie de urmas de la sotul meu de 350 ron dintre care una de handicapat de 200 ron
si din acesti bani trebuie sa imi iau medicamentele care costa in jur de 300 ron si mai imi raman 250 sa mananc va dati seama
in ce situatie sunt ca nu ma ajung cu bani si nici regimul care mi sa prescris nu pot sal tin Va multumesc din suflet Tuturor
care vreti sami dati o mana de ajutor. Telefon: 0721647203 Email: florin.simplu@yahoo.com

- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x