Friday, March 29, 2024

Nokia se aude din Romania

Must Read

Nokia a anuntat luni ca va construi o noua fabrica de telefoane mobile in Romania, in judetul Cluj. Potrivit unui comunicat al companiei finlandeze remis HotNews.ro, oficialii Nokia estimeaza ca in noua fabrica, a 11 facilitate de productie de telefoane mobile a companiei la nivel global, vor fi investiti 60 de milioane de euro.

Pana la finalul anului, finlandezii estimeaza ca la Cluj vor fi angajati 500 de oameni, dupa cum scrie Reuters.

“Nokia a selectat orasul Cluj ca locatie pentru noua sa fabrica, datorita disponibilitatii fortei de munca bine pregatite, bunelor conexiuni logistice interne si externe, eficientei generale si traditiei industriale indelungate din zona”, se mai arata in comunicat.

Lucrarile de constructie vor demara in primavara acestui an si se estimeaza ca productia va incepe in prima jumatate a anului 2008. Nokia a prevazut ridicarea graduala a fabricii si recrutarea a aproximativ 500 de angajati pana la sfarsitul anului 2007.

- Advertisement -

Ca parte a planurilor sale, Nokia a prevazut si construirea unui parc industrial in zona, permitand astfel unui numar de furnizori si parteneri sa isi dezvolte operatiunile in zona.

In Europa, Nokia detine facilitati de productie la Bochum (Germania), Komarom (Ungaria) si Salo (Finlanda).

HotNews.ro, Dragos Comache, 26 mar 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x