Thursday, April 25, 2024

Un nou cutremur s-a produs in insula Sumatra

Must Read

Un seism cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri, in nordul insulei indoneziene Sumatra si in regiunea Insulei Nias, a anuntat Institutul national de geofizica din Statele Unite (USGS). Cutremurul a avut loc la numai o zi dupa ce un seism de 6,6 grade pe scara Richter s-a soldat cu moarte a circa 52 de persoane, relateaza de AFP.

Seismul submarin, produs la ora locala 17.53 (12.53 ora Romaniei) a fost resimtit in orasele Gunung Sitoli, Sibolga si Medan, unde locuitorii si-au parasit in graba locuintele, au declarat martorii oculari.

Potrivit primelor estimari ale agentiei de seismologie din Jakartanu, cutremurul nu a facut victime si nu va declansa un tsunami.

Miscarea tectonica care s-a produs, marti, in Indonezia, a provocat moartea a 52 de persoane in insula Sumatra, potrivit unui nou bilant anuntat, miercuri, de Sudi Sailalahi, purtatorul de cuvant al presedintelui Susilo Bambang Yudhoyono.

- Advertisement -

Un bilant prezentat anterior indica un numar de 71 de victime, potrivit unui coordonator al operatiunilor de salvare, in timp ce UNICEF a anuntat, la randul sau, moartea a 82 de persoane.

Cutremurele sunt frecvente in Indonezia, imens arhipelag situat in zona “centurii de foc” a Pacificului.

In decembrie 2004, aproximativ 170 000 de persoane au murit sau au fost date disparute din cauza unui val urias provocat de un seism cu o magnitudine de 9 grade scara pe Richter. Doi ani mai tarziu, in luna mai 2006, un cutremur de 6,2 grade a facut 5 700 de victime si a distrus mii de locuinte, in nsula Java.

HotNews.ro, C. Marin, 07 mar 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x