Thursday, March 28, 2024

Topul celor mai bune plaje din Europa

Must Read

Cine s-a saturat de Marea Neagra, indiferent daca si-a petrecut concediul pe tarmul romanesc, bulgareasc sau rusesc, poate alege anul acesta o plaja din Europa. Jurnalistii de la Discovery.com au realizat un top al plajelor de pe batranul continent. Cele mai frumoase sunt in Spania si Franta.

Pe primul loc in top se afla plaja din Cadiz, Spania, renumita pentru nisipul fin si apusurile de soare spectaculoase. Spre deosebire de altele, inconjurate de hoteluri scumpe, cea din Cadiz este inconjurata de pini si dune de nisip. Cadizul se numara printre cele mai vechi orase din Europa.

I se mai spune si “orasul turnurilor de observatie”, in cinstea celor 160 de turnuri imprastiate prin oras, folosite pe vremuri pentru a observa cand ancorau corabiile cu marfuri in port.

Pe locul 2 – o alta plaja spaniola: Marbella. Aici se afla cea mai vestita promenada din Europa. “Avenida del Mar” este locul perfect sa faceti ceea ce localnicii numesc o “paseo” (o plimbare). Nu trebuie sa ocoliti nici beach bar-urile care ofera delicatese din fructe de mare. In fiecare an, in luna iulie, la Marbella are loc un campionat de jet ski.

- Advertisement -

Pe locul 3 – Kefalonia, din Grecia. In zona sunt 90 de plaje la care se ajunge numai cu barca: Myrtos este, probabil, cea mai fotografiata plaja din Grecia, Lourdato este cunoscuta pentru lectiile de calarie pe plaja, iar frumusetea Metaxatei l-a inspirat pe Lordul Byron sa scrie poezia Don Juan.

Cand se lasa seara, turistii pot petrece in tavernele din Argostoli – principalul oras al insulei, care este plin de baruri de scandalagii, cluburi si discoteci. In Kefalonia s-a filmat filmul “Mandolina capitanului Correli” Nicholas Cage si Penelope Cruz.

Pe locul 4 – Brighton, Marea Britanie. Considerata una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta ale britanicilor, statiunea ofera turistilor plaje, magazine de tot felul si viata de noapte. Cei care vin aici cu familiile pot vizita palatul Pier, se pot distra dandu-se in carusel, mancand acadele sau pot vizita muzee, galerii de arta sau magazine la moda.

Cei cu vederi largi pot participa la una dintre cele mai importante parade de gay din Europa. Aceasta a facut ca orasul sa fie cunoscut drept statiunea numarul 1 de gay din Anglia.

Pe locul 5 – St. Tropez, Franta. Aici s-au inventat bikini. Asezata pe Coasta de Azur, este cunoscuta drept una dintre cele mai decadente plaje. St. Tropez este binecuvantata cu vremea frumoasa, specifica Rivierei Franceze, hoteluri si restaurante de lux, fiind un adevarat magnet pentru celebritati. Portul este plin de yacht-uri, iar elicopterele aduc bogatasii la discoteca. Acest oras i-a atras oe Picasso, Francoise Sagan si Brigitte Bardot.

Pe locul 6 – plaja Carlton Inter-Continental, de la Cannes, Franta. Vipurile nu o ocolesc atunci cand vin la festivalul de film care se desfasoara aici. Acest loc de joaca pentru bogati ofera tot confortul: satele pe plaja, cabane private, chiar si nisip foarte fin importat din Frejus. In fiecare vara, se vand in magazinele aflate de-a lungul Coastei de Azur, in jur de 10 milioane de bikini.

Pe locul 7 – plaja spaniola Tarifa. Este cunoscuta drept una dintre cele mai vantoase din lume. Drept pentru care este capitala kite-surfing-ului european. Tarifa este locul potrivit de a trage cu ochiul spre Maroc. Este perfecta pentru calarie si catarari. Relieful din zona este muntos, iar stradutele inguste si ramasitele arhitecturale arabe incanta ochiul.

Pe locul 8 – Ibiza, Spania. Dicotecile de aici sunt considerate unele dintre cele mai sexy din lume. Insula are 56 de plaje, Benirras fiind una dintre cele mai renumite. Petrecerile tin aici pana la ziua. Pe insula se pot lua lectii de windsurfing si scuba diving.

Pe locul 9 – Biarritz, Franta. In fiecare an, in iulie, aici se intalnesc cei mai mari surferi din lume. Cu totii participa la o competitie care dureaza o saptamana.

HotNews.ro, Veronica Radulescu, 01 iun 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x