Wednesday, April 24, 2024

Totul despre admiterea la liceu: jumatate dintre absolventii de gimnaziu vor studia la primul liceu din lista de optiuni

Must Read

Pe site-ul Ministerului Educatiei au fost publicate, joi, rapoartele finale ale repartizarii computerizate a absolventilor de clasa a VIII-a care au promovat Testele Nationale 2007. Din 138.865 elevi care au depus optiuni, au fost repartizati 137.326 (98,89%). 1.539 (1,11%) candidati nu au putut fi repartizati deoarece au completat prea putine optiuni in fisa de admitere. Peste 53% dintre candidati au fost declarati admisi la prima optiune exprimata, in timp ce procentul candidatilor repartizati la una din primele trei optiuni a fost de 75.

# Intra aici pentru a vedea liceul la care ai fost repartizat

Potrivit biroului de presa al Ministerului Educatiei, “specializarea care a dominat topul preferintelor elevilor este matematica-informatica. Liceul fruntas in clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti, unde media ultimului admis la profilul real a fost 9,51”.

In Bucuresti, specializarea la care s-a inregistrat cea mai mare concurenta este matematica-informatica, bilingv engleza, de la Colegiul National „Sfantul Sava”, unde media ultimului admis a fost 9,83.

- Advertisement -

Cei 1539 de candidati nerepartizati in prima etapa au la dispozitie 5.494 locuri la licee si 76.806 locuri la scolile de arte si meserii, ramase neocupate. Acestia mai au o sansa la urmatoarea repartizare, programata pentru 23 iulie.

HotNews.ro, Liana Anghelescu, 12 iul 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x