Friday, March 29, 2024

Zvonurile privind comercializarea iPhone in Europa se inmultesc. Romania nu este inclusa in primul val

Must Read

Faptul ca pana in prezent Apple nu a anuntat cine va fi distribuitorul mult mediatizatului telefon iPhone pe piata din Europa genereaza aparitia a tot mai multor zvonuri si speculatii in presa batranului continent.

Daca media germana relata miercuri ca T-Mobile, divizia Deutsche Telekom, va comercializa telefoanele iPhone in Germania, mai nou, Financial Times sustine ca O2, divizia de telefonie mobila a Telefonica, a fost la un pas de a deveni partenerul exclusiv al Apple in Marea Britanie.

Actiunile Vodafone inregistrau, joi, una dintre cele mai proaste evolutii la bursa londoneza.

Informatia despre Apple si O2 este atribuita de Financial Times unor surse apropiate intregului proces. Potrivit acestora, O2 este pe cale sa devina primul operator de telefonie mobila din Europa care incheie un acord cu Apple pentru distributia recent lansatului iPhone, dar numai pe piata din Marea Britanie.

- Advertisement -

Aceleasi surse sustin ca Apple va limita lansarea pe piata europeana a iPhone, anuntata pentru toamna acestui an, la numai trei tari, respectiv Marea Britanie, Franta si Germania. Telefonul va fi lansat si in celelalte tari europene tocmai anul viitor, cand va fi de asemenea lansat si in Asia.

iPhone va opera in retele mobile de generatia 2.5 si nu prin intermediul unei infrastructuri 3G, oferita de alte companii, precum Vodafone, sustin sursele citate.

Apple a purtat discutii pana acum cu principalii patru operatori de telefonie mobila din Europa, respectiv cu divizia T-Mobile a Deutsche Telekom, cu operatorul Orange detinut de France Telecom, cu divizia O2 a Telefonica si cu Vodafone.

Carolina Milanesi, director de cercetare la firma de consultanta Gartner, considera ca lansarea separata a iPhone pe trei piete europene ar putea avea sens de vreme ce nici un operator nu detine acoperirea intregului continent.

Operatorii europeni se tem ca Apple cauta incheierea unor acorduri care ar putea fi mai costisitoare decat alte intelegeri mai vechi incheiate de compania americana. Financial Times noteaza ca acordul dintre Apple si AT&T, distribuitorul exclusiv pe piata americana a telefoanelor iPhone, avantajeaza Apple.

Milanesi a mai declarat ca Apple va fi presata sa lanseze telefonul iPhone cat mai curand si in restul Europei, dupa lansarea din Franta, Germania si Marea Britanie, pentru a nu supara potentialii clienti. Oficialii O2 au declarat pentru Financial Times ca nu au incheiat un acord cu Apple, iar reprezentantii Apple au precizat ca nu fac comentarii asupra unor zvonuri si speculatii.

Cotidianul britanic mai subliniaza ca in indicele FTSE 100, care include titlurile celor mai importante companii listate la bursa londoneza, actiunile Vodafone se numarau, joi, printre titlurile cu cea mai proasta evolutie.

HotNews.ro, Adrian Vasilache, 05 iul 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x