Thursday, March 28, 2024

Regizorul italian Giuseppe Tornatore: Agresorii mei sunt probabil romani !

Must Read

Renumitul regizor italian de film Giuseppe Tornatore a afirmat ca cele doua persoane care l-au agresat si jefuit joi, pe o strada din Roma, au fost “probabil” romani. Potrivit declaratiilor facute televiziunii italiene, Tornatore a fost batut de doi tineri pe o strada din cartierul Aventino, dupa ce acestia l-au oprit si l-au intrebat de o adresa.

“In timp ce ii ajutam, unul dintre ei m-a lovit in barbie si m-a trantit la pamant”, a afirmat castigatorul premiului Oscar, adaugand ca, dupa accentul lor, cei doi erau “probabil romani”.

“Lumea e complexa”, a afirmat regizorul in varsta de 51 de ani, mentionand ca la spital a fost ingrijit de “o asistenta foarte amabila, care era romanca”. Tornatore a precizat ca “nu poti sa faci judecati generale despre oameni, despre straini”.

Cei doi agresori i-au furat regizorului portofelul, telefonul mobil si ceasul.

- Advertisement -

Giuseppe Tornatore este unul dintre cei mai cunoscuti regizori italieni de film, printre creatiile sale numarandu-se “Il Camorrista”, “The Star Maker” sau “Malena”. In 1989, el a obtinut premiul Oscar pentru cel mai bun film strain cu pelicula “Nuovo Cinema Paradiso”.

Infractiuni pe banda rulanta ale romanilor din Italia

Atacul a readus in discutie dezbaterea legata de rata violentelor in Roma, care este considerat in general un oras sigur in Italia si pe continentul european.

Seful politiei din capitala italiana, Marcellor Fulvi, a declarat ca numarul jafurilor a crescut cu 10 procente in primele sase luni ale anului, iar agresorii sunt din ce in ce mai violenti.

Italia a fost martora, in ultimele luni, unor violente in care au fost implicati cetateni romani. La sfarsitul lunii aprilie, o prostituata din Romania a ucis o italianca cu o umbrela, in timp ce, la doar o saptamana, un roman a fost arestat de politia italiana la Cosenza, sub acuzatia ca a ucis cu un topor doi batrani care o angajasera pe fosta lui sotie ca ingrijitoare.

Un raport privind criminalitatea, prezentat zilele trecute de ministrul de Interne Giuliano Amato, a indicat faptul ca imigrantii romanii, cei din Albania si Maroc comit cele mai multe omoruri, violente sexuale si furturi in Italia. Potrivit raportului, o persoana din trei acuzata pentru omor este straina si, de cele mai multe ori, nu are permis de sedere in Italia.

HotNews.ro, A.N., 24 aug 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x