Thursday, March 28, 2024

Riscul de osteoporoza este mai mic daca luati calciu

Must Read

Calciul administrat singur sau in combinatie cu vitamina D, reduce cu cel putin 12 procente riscul unor fracturi din cauza osteoporozei, la persoanele de peste 50 de ani, potrivit rezultatelor unui studiu complex publicat de revista britanica Lancet.

Daca tratementul este administrat pe o durata medie de 3-5 luni, se observa si ca oasele de la niveul soldului si a coloanei vertebrale sunt mai intarite, a explicat Benjamin Tang, de la Universitatea din Sydney, Australia, unul dintre oamenii de stiinta care au participat la cercetare.

Experimentul a fost facut pe 64 000 de pacienti si s-a constatat ca, daca este adminstrata zilnic, o doza de calciu de 1.200 mg reduce riscul fracturilor din cauza osteoporozei chiar cu 20%. Cercetatorii se refera la eficienta calciului in acest caz administrat ca medicament, excluzand aportul acestuia din alimentele care se consuma.

Numarul persoanelor care au fractura de sold din cauza fragilitatii oaselor sau osteoporozei s-ar putea tripla pana in 2050, ajungand de la 1,7 milioane de bolnavi la 6,3 milioane, mai scrie revista Lancet.

- Advertisement -

HotNews.ro, C.N.A., 24 aug 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x