Thursday, March 28, 2024

Rusii au infipt steagul de titaniu pe fundul Oceanului Arctic, sub Polul Nord

Must Read

Exploratorii rusi care s-au deplasat la bordul a doua mini-submarine pe fundul Oceanului Arctic au infipt, joi, drapelul tarii lor pe fundul marii, in dreptul Polului Nord, intr-un gest prin care Rusia isi revendica, la nivel simbolic, aceasta zona, informeaza BBC.

Drapelul, confectionat din titaniu, pentru a nu rugini, semnifica pretentiile Moscovei asupra acestei zone, in ideea ca nordul Siberiei si Oceanul Arctic ar face parte din acelasi platou continental.

Membrii celor doua echipaje urmeaza sa colecteze mostre de apa si sol inainte de a-si incepe drumul inapoi catre suprafata, de la o adancime de peste 4.200 de metri.

BBC citeaza agentia rusa Itar-Tass, care la randul ei il citeaza pe liderul expeditiei, exploratorul si parlamentarul rus Artur Cilingarov, potrivit caruia submarinul la bordul caruia s-a aflat el a ajuns fara probleme la destinatie.

- Advertisement -

Expeditia minisubmarinelor Mir-I si Mir-II a inceput saptamana trecuta, cand cele doua vase au parasit, remorcate de doua nave, din portul Murmansk. Scopul misiunii a fost sa dovedeasca afirmatiile Rusiei ca fundul Oceanului Arctic ar fi bogat in resurse.

HotNews.ro, V. O., 02 aug 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x