Thursday, March 28, 2024

Orange Olanda vanduta catre Deutsche Telekom pentru 1,3 miliarde euro

Must Read

Grupul de telecomunicatii France Telecom a anuntat, vineri, incheierea unui acord cu Deutsche Telekom pentru vanzarea diviziei Orange din Olanda, contra sumei de 1,3 miliarde euro (1,8 miliarde dolari), informeaza Forbes.

Grupul german de telecomunicatii se asteapta ca in urma acestei tranzactii sa obtina economii de aproximativ un miliard de euro in urmatorii ani, jumatate din aceasta suma urmand a fi generata in primii sase ani de zile.

Acordul a fost anuntat de catre Deutsche Telekom in luna iunie a acestui an, atunci nefiind precizata insa si valoarea tranzactiei. Vineri, compania germana a anuntat ca divizia T-Mobile din Olanda a incheiat un contract de achizitie si ca se asteapta ca tranzactia sa fie finalizata la data de 1 octombrie a acestui an.

Oficialii Deutsche Telekom au precizat ca se asteapta ca, in urma acestei tranzactii, in urmatorii ani sa fie obtinute economii de circa un miliard de euro (1,4 miliarde dolari). Jumatate din acesta suma urmeaza a fi generata in urmatorii sase ani de zile, in principal ca urmare a integrarii retelei si a reducerii costurilor de marketing.

- Advertisement -

Comisia Europeana, care a aprobat aceasta tranzactie in luna august a anului in curs, a precizat la vremea respectiva ca in urma acestei achizitii, T-Mobile va deveni al doilea operator de telefonie mobila de pe piata telecom din Olanda in functie de numarul de abonati si al treilea mare operator in functie de venituri.

HotNews.ro, Adrian Vasilache, 28 sep 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x