Thursday, March 28, 2024

Urziceni-Steaua 1-0. Prima infrangere a lui Hagi la Steaua

Must Read

La doar patru zile de la calificarea in grupele Champions League, Steaua a suferit prima infrangere sub conducerea lui Gheorghe Hagi. Unicul gol al unei intalniri modeste a venit in minutul 90, la o invalmaseala in careul stelist, George Galamaz marcand cu capul de la trei metri de poarta. Unirea lui Dan Petrescu urca pe locul trei al clasamentului si ramane surpriza placuta a debutului de sezon.

“Sunt foarte fericit, mai ales ca e prima victorie ca antrenor impotriva Stelei. E echipa la care am jucat, m-am format, am fost capitan, golgheter, am jucat finala Cupei Campionilor si nu imi placea ca nu o batusem. Cu Dinamo si Rapid reusisem. Cu un ochi rad si cu un ochi plang, dar, asa cum a zis si Hagi: «Frate, frate, dar branza e pe bani».”
Dan Petrescu – antrenor Unirea Urziceni

“Stiam ca va fi foarte greu. Unirea e disciplinata si sta bine in tren. A fost o deplasare foarte grea. Ca joc am inceput bine, dar pacat ca nu am fructificat ocaziile pe care le-am avut in prima repriza. Dupa pauza a fost foarte putin ca sa emitem pretentii. In fotbal se mai intampla si asa ceva in ultima secunda. Am ajuns sa facem o greseala la o faza fixa. Asa se scrie istoria. Mai devreme sau mai tarziu trebuia sa vina si aceasta infrangere.”
Gheorghe Hagi – antrenor Steaua

Gheorghe Hagi a urmarit partida de la Urziceni din tribuna, antrenorul Stelei fiind suspendat o etapa dupa ce la jocul cu Poli Iasi a intrat in suprafata de joc in timpul partidei pentru a reprosa adversarilor tragerile de timp. Astfel, Hagi a luat loc la tribuna oficiala, alaturi de Adrian Ilie, managerul sportiv al ros-albastrilor.

- Advertisement -

Steaua a inceput cu o linie de fund inedita, cu Golanski, Baciu, Rada si Nesu, in urma absentelor lui Dorin Goian, suspendat dupa eliminarea de la Cluj, si Mirel Radoi, accidentat, dar si a lui Petre Marin, lasat inexplicabil in afara lotului.

Fazele de poarta au intarziat sa apara, primul sut pe spatiul portii ialomitene fiind trimis de Steaua abia in minutul 44, dar bomba lui Lovin din 25 de metri a fost parata perfect de Bogdan Stelea.

In prealabil, Adrian Neaga a ajuns prea tarziu la o minge bine centrata in careu, iar Zaharia a fost blocat excelent de Bordeanu in momentul sutului.

La cealalta poarta, Robinson Zapata a iesit curajos in fata lui Bogdan Stancu, in minutul 5, l-a blocat pe acesta si a mai facut apoi un tackling in apropierea tusei, in fata lui Mara.

Dupa pauza, Steaua a fortat victoria prin introducerea lui Bicfalvi, Badoi si Romeo Surdu, aflat la debutul in tricoul ros-albastru, dar insuficient.

Finalul a apartinut gazdelor. In minutul 82, lovitura de cap a lui Paduretu il depaseste pe Zapata, dar Rada respinge de pe linia portii, apoi sutul lui Bordeanu ocoleste de putin buturile, pentru ca in minutul 90 sa vina si lovitura de gratie.

La un corner de pe stanga, Bogdan Stancu a retrimis in fata portii, iar Galamaz s-a inaltat peste Bicfalvi si a reluat cu capul in plasa de la cativa metri.

Managerul general al Unirii, Mihai Stoica nu s-a bucurat la golul marcat de echipa sa, spunand ca nu poate, pentru ca a fost stelist. Inainte de a parasi tribuna, Stoica a ridicat ambele maini spre cer, aluzie la faptul ca si-a luat o revansa fata de finantatorul Stelei, Gigi Becali.

In minutele de prelungire, Steaua a avut ocazia sa egaleze, la o lovitura libera de pe dreapta, executata de Dica, dar Ovidiu Petre nu a reusit sa reia spre poarta.

In tribunele arenei din Urziceni au fost 7.000 de spectatori, intre care si 1.000 de stelisti. La oficiala au luat loc presedintele LPF, Dumitru Dragomir, patronul Sportului Studentesc, Vasile Siman si secundul echipei nationale, Stefan Iovan.

Sursa: Hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x