Thursday, March 28, 2024

Alegerea unui mp3 player potrivit

Must Read

Acum o generatie, ideea de a avea un aparat audio care sa poata stoca sute, sau chiar si mii de melodii, si sa fie destul de compact incat sa incapa aproape oriunde, era doar un vis. Acum nu prea demult, singura optiune pentru a asculta muzica era sa folosesti un casetofon masiv cu doua boxe. Dar de atunci, am fost martorii unei descresteri in marimea aparatelor audio.

De-a lungul anilor, odata cu evolutia electronicelor datorita formatului audio mp3, nevoia pentru sisteme de casete s-a diminuat rapid. Oamenii pot acum sa-si satisfaca nevoile printr-un mp3 player portabil. De cand au intrat prima data pe piata, mp3 playerele au devenit unele din cele mai populare electronice din lume. Datorita popularitatii lor enorme, nu e neobisnuit sa vezi oameni folosindu-le in timpul anumitor activitati, precum fugit, mers la servici, calatorit, cumparaturi si altele.

Haideti sa vedem totusi anumiti factori ce trebuie luati in considerare de cei care se gandesc sa cumpere un mp3 player. Aici sunt cei mai importanti:

1. Memoria interna a unui mp3 player e evident un factor important. Aceasta va determina numarul de melodii care pot fi puse pe player. Mp3 playerele sunt de mai multe dimensiuni, variind de ma 256 Mb la 10 Gb. Cu cat mai mult spatiu, cu atat mai bine. De asemenea, unele modele pot avea optiunea unei memorii flash.
2. Viata bateriei este de asemenea importanta, deoarece ea determina durata de timp pe parcursul careia aparatul va functiona cum trebuie. Asigurati-va intodeauna ca mp3 playerul este vandut cu adaptor AC/DV, care iti permite sa-l incarci rapid. Majoritatea playerelor de azi au acest adaptor din dotare.
3. Marimea playerului este urmatorul factor. Exista o gramada de marimi. Unele playere au ecrane mai mari decat altele, incluzand posibilitatea de a reda clipuri video, hard drive si alte functii. Cu cat mai mari si mai performante sunt, cu atat mai mare va fi si pretul. Merita sa platesti putin mai mult pentru un player de calitate, chiar daca iti face o mica gaura in buzunar.
4. Urmatorul factor este viteza de conectare la calculator via USB, care afecteaza cat de repede poti sa transferi melodii de pe calculator pe player. Cele mai noi modele suporta transer rapid pe USB 2.0. Altele suporta Firewire.
5. Ar trebui sa stii si ca unele mp3 playere au posibilitatea de a reda alte formate, pe langa mp3, precum wma si ogg. Verifica specificatiile, pentru a vedea daca aceste functii sunt incluse. Chiar si daca singurul lor scop este sa redea muzica, mp3 playerele pot avea si alte functii, precum tuner FM, posibilitate de inregistrare audio, functii de notebook etc. Ar trebui cautate si acestea in specificatii.

- Advertisement -

In final, ce conteaza este sa cumperi mp3 playerul care ti se potriveste cel mai bine. Daca iti trebuie numai pentru a asculta muzica, nu cumpara unul care are mai multe functii, care tie nu-ti trebuie, deoarece preturile pot fi semnificative.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x