Friday, March 29, 2024

Cum generezi trafic pentru Google Adsense?

Must Read

Daca folosesti de o vreme anunturile Google Adsense pe sit-ul tau si simti ca nu faci atatia bani cat ai putea, in 99.99% ai dreptate. Multi oameni se simt frustrati din cauza ca nu pot genera venitul presupus, ceea ce are foarte stransa legatura cu traficul pe care au si rata de clickuri.

Sunt mai multe modalitati de a transforma traficul existent in trafic pentru Google Adsense. Iata o scurta lista a acestor modalitati cu descriere pentru fiecare in parte.

Primul lucru pe care trebuie sa faci este sa tunezi continutul sit-ului tau. Pe cand anumitor oameni aceasta nu este o optiune (daca au un forum e putin mai greu) pentru cei mai multi aceasta metoda aduce rezultate.

La inceput trebuie sa afli ce cuvinte cheie contine sit-ul tau. Aceasta este o technica de baza in SEO (optimizarea motoarelor de cautare) cunoscut si ca verificarea densitatii cuvintelor cheie. O unealta buna este SEO Density Analizer.

- Advertisement -

Apoi trebuie sa iei aceasta lista cu cuvinte si fa o cautare pe Overture Search Inventory sau pe Google AdWords Sandbox ca sa -si dai seama daca nu cumva alte cuvinte ar functiona bai bine decat cele prezente.

De la acest punct incolo incearca sa te concentrezi pe acele cuvinte propuse, care au aparut in cautari. Incearca sa incluzi acele cuvinte, sau macar cateva dintre ele atat de frecvent cat poti in lincurile aflate pe sit.

Si pentru ca Google Adsense functioneaza in acest fel, metoda amintita mai sus este o metoda sigura de a genera mai mult trafic si prin aceasta, mai multi bani. Pentru ca daca ai cuvinte bine alese, o sa primesti anunturi mai scumpe din care rezulta un pret la click-uri mult mai ridicata.

Mai este important sa creezi pagini noi pe sit-ul tau flux continuu. Acest lucru e foarte important pentru simplul fapt, ca cu cat ai mai multe pagini, cu atat creste sansa ta de a primi mai multe clickuri.

Urmatoarea chestie este alegerea formatului corespunzator si locul cel mai potrivit al anunturilor Google Adsense. Pe cand aceasta este un subiect destul de larg, in general trebuie sa stii ca cele mai folosite trei formate sunt: 336×280 -dreptunghi mare, 300×250 -dreptunghi mediu si 160×600 -zgarie-nori.

Ai grija si la alegerea corespunzatoare a culorii anunturilor. Daca culoarea anunturilor se difera mult de culoarea sit-ului, poti fii sigur ca vizitatoriiobserva ca e vorba de reclama, care n-are legatura cu continutul sit-ului. Anunturile trebuie sa se piarda intotdeauna in continut.

Si pozitionarea anunturilor e important, de aceea aseza unde o sa produca mai multe clickuri. Se zice ca acel loc este pe partea stinga sus a paginii, la inceputul continutului propriuzis.

Pe pagininile cu corp de text mai lung bannerele de tip zgarie-nori functioneaza mai bine, din cauza ca sunt expuse cititorilor mai indelungat. Pentru sit-urile de stiri sau de genul asta se zice ca o buna pozitionare ar fi partea de jos a paginii, pentru ca cititorii cand termina de citit pasaje mai scurte, deobicei se uita dupa mai multe informatii.

Poti sa folosesti si mai multe formate de anunturi adsense daca pagina are mult text, dar fii atent, nu ai voie sa folosesti mai mult de trei banerre pe o pagina, pentru ca o sa primesti o rata pe click mai mica, decat ai fi gasit altfel.

Mai sunt multe cai de a aduce trafic pentru Google Adsense, dar deocamdata atat. Sper totusi ca acest articol poate servi ca punct de pornire pentru multi de a maximiza veniturile obtinute din Adsense.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x