Thursday, March 28, 2024

Tentat sa faci o croaziera?

Must Read

Croaziera este un cuvant relaxant. Iti imaginezi scaune pe punte, briza marii, viata fara responsabilitati. Cuvantul va lasa gandul sa zboare deasupra marii – daca nu sunteti sotul meu. El se simte inchis pe un vapor, se simte inchis in fracul pe care trebuie sa-l poarte la cinele de pe acesta si nimic nu il poate face sa se simta altfel.

Daca aveti indoieli – sau nu puteti face altceva – faceti compromisuri. Compromisul nostru a fost un vapor mic cu 80 de pasageri, inbracaminte ocazionala si mancare cu meniu fix.

Avantajul acestui vacante este ca trebuie sa dezpachetati o singura data. Dezavantajul este sa poti gasi loc pentru toate lucrurile intr-un dulap cu trei compartimente. Nu este deloc decorata cabina de utilitati, dar un afis pe care sa scrie ‘Mai putin inseamna mai mult’ ar fi fost adecvat.

Afisul nu ar incape insa in baie, care contine o toaleta, o chiuveta si un dus fara vana intr-o suprafata de 1.2×1.5 metri. Din fericire, nu m-am murdarit prea tare, deoarece nu as fi putut incape in baie.

- Advertisement -

Plimbandu-va de 17 ori in jurul puntii ati fi mers o mila, dar de ce sa te plimbi cand poti citi, un eufemism pentru dormit. Am jucat si Bingo. Ce ar fi o croaziera fara bingo? Desi am jucat pentru cocktailuri in loc de bani, Bingo a fost o experienta sobrifianta.

Deoarece era un vas mic, nu puteam juca volei pe el si nu aveam nici aparate de exercitii. Ca sa le inlocuim pe acestea am jucat carti, am jucat volei cu temele de vorbit si ne-am antrenat judecata despre a merge sau nu la lecturi.

Lecturile erau despre porturile pe care le viztam – istoria lor, unicitatea lor si desigur locurile de unde puteam sa cumparam ceva. Era o problema insa pentru fata cu par blond cand sa tina lecturile. Nu dimineata, pentru ca oamenii voiau sa doarma pana tarziu, nu dupamasa pentru ca ar fi putut strica zambetele multora si nu dupa cina pentru ca ar fi fost deranjant sforaitul. Ideea cea mai buna era deci sa le tinem inainte de pranz.

Nu stiu cat timp i-a luat lui Pavlov sa isi antreneze cainii sa incepe sa saliveze cand auzeau clopotele, dar pasagerilor le-a trebuit doar o zi sau doua. La bord mancatul este cea mai populara activitate. La inceput vrei sa te comporti bine – fara placinte, fara paine si fara desert. Dar apoi descoperi ca si constiinciozitatea ta a plecat in vacanta. Vacanta este cea care iti pune viata din nou in miscare.

- Advertisement -


Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x