Friday, March 29, 2024

Argintul – eleganta eterna

Must Read

Argintul este pe locul doi in topul metalelor, imediat dupa aur. Pentru cei care apreciaza simplicitatea si eleganta, si care se gandesc la lucruri practice, argintul este o alegere populara. Si nu este doar pentru cei care adora bijuteriile.

Argintul, pe parcursul anilor, a devenit moda printr-o serie de obiecte care ni se par indispensabile. De la ustensile pana la accesorii, dispozitive, rame si structuri, argintul este considerat un material bun deoarece este maleabil si este un conductor electric bun.

Daca va ganditi sa cumparati obiecte din argint, este bine sa stiti tipurile acestuia :

Primul este argintul fin, care este argintul in starea sa naturala. Puritatea lui este 99%. La aceasta puritate, argintul devine prea maleabil si prea moale.

- Advertisement -

Argintul trebuie combinat cu alte metale, care il intaresc suficient pentru a se putea crea produsele dorite din el. In starea aceea, ar fi prea rigid pentru a se confectiona ceva din el.

Al doilea tip este cel mai popular, argintul sterling. Acesta este mixtura argintului fin de 92.5% cu alte componente metalice. Cumparatorii care doresc sa achizitioneze obiecte din argint sterling trebuie sa se uite dupa un “925” gravat in obiect ca si dovada. Un alt lucru gravat inseamna argint contrafacut.

Al treilea tip este cel suflat cu argint. Acesta inseamna ca metalul de baza este suprapus cu argint fin. Isi are propria stralucire si durabilitate, dar cumparatorii spun ca obiectul trebuie acoperit cu argint din cand in cand, pentru ca argintul tinde sa se uzeze daca obiectul este purtat mult.

Al patrulea tip, care are de-a face cu bijuteria de argint, se numeste argintul auriu. Acesta este argint sterling combinat cu aur de minim 100 milionimi dintr-un inch, printr-un proces numit electroplacaj. Acesta ii da obiectului un aspect mai disctinct si o stralucire putin diferita.

Istoria ne spune ca argintul se foloseste de multe secole. De la arme pana la armura si bijuterii, argintul este considerat pe locul doi dupa aur de diferite rase.

Multe imperii au format acest metal in cele mai interesante modele de bijuterie, ustensile, comori si chiar si cladiri. Fiind un conducator electric bun, acesta si-a avut contributia si la evolutia stiintifico-tehnologica.

In zilele noastre exista multe mine de argint. Aceasta este datorata partial popularitatii si partial prezentei lui in toata lumea. Printre metale, el este cel mai reflectiv, si asta inseamna ca lustruirea lui ii adauga la stralucire.

Acest lucru nu este posibil cu alte metale. Cumparatorii trebuie doar sa aiba grija adecvata de obiectele facute din argint, deoarece acesta se poate zgaria sau isi poate pierde stralucirea pe parcursul anilor, dar ingrijirea lui nu costa mult si este usoara de intretinut.

Aveti grija de argintul vostru, tineti-l in locuri racoroase si uscate, punandu-l in recipiente separate de alte elemente ale mediului. Daca argintul vostru isi pierde stralucirea, lustruiti-l cu o carpa uscata si solutie pentru lustruit. Tratati-va argintul ca si celelalte obiecte de valoare.

Cand este ingrijit in mod adecvat, argintul poate deveni un obiect valoros de mostenit pentru generatiile urmatoare, si poate deveni la fel de pretios ca si obiectele facute din aur. Argintul e un cadou bun, indiferent de ocazie, in special daca doriti un obiect care sa fie atat frumos cat si durabil.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x